Gæsteskribent Mikkel Styrbjørn Hartvig Andersen har sejlet "alt", og giver denne fredag sit bud på fremtidens ungdom.

Bagsiden: NALLERNE VÆK, Far!

I anledning af min nyligt overståede fødselsdag gratulerede Lassen mig på min Facebook-profil og afleverede den meget ”fine” gave: Bagsiden for en fredag! Hvorfor han lige havde fået dette dådyr på kornet er mig en stadig en gåde, men Lassens veje er bare uransagelige.

02-03-2012 11:28 - Gæstebagside af Mikkel Styrbjørn Hartvig Andersen

At tage pladsen fra Lassen på dansk sejlsports "Speakers Corner" kunne jeg simpelthen ikke afslå.

At Lassen så "lige" har haft fingrene i "min" bagside garanterer, at I læsere godt kan forberede jer på en solid og visse steder ganske kontant udlægning af virkeligheden i dansk sejlsport. God læselyst, og undskyld, jeg ikke kan fatte mig i korthed.

Der kan siges og er skrevet meget om sejlsportens overordnede tilstand ligesom en lang række enkelt-emner er behandlet med Tamilsag'sk ildhu. Så hvad har jeg egentlig på hjertet, når nu jeg har fået mikrofonen ...?

Mange emner, men kort ligger mit personlige hjerte nærmest: Ungdommen ...! Sejlsportens frø, spirer og vores alle sammens fremtid.

Vores kære sejlsport er på en lang række områder væsentlig forskellig fra almindelige sportsgrene; vi kan dyrke den fra vugge til krukke, kan udleves uden det kun tager udgangspunkt i dyst men også i opdagelse, gamle og unge kan konkurrere direkte mod hinanden, ingen ringvrag, stort socialt element i sporten uanset dyrkelsesformen og ikke mindst: Det er sundt og karakterdannende. Derudover er der dybe og stolte traditioner samt et intellektuelt niveau for hele sejlsportsverdenen, som ligger noget højere end middel for sportsverdenen i almindelighed. Vi kan endda her til lands bryste os af store royale traditioner inden for sejlads – som de fleste andre sportsgrene misunder os. Derfor bliver sejlsport ofte betegnet mere som en livsstil end en sportsgren, fordi det har så altomfavnende kvaliteter.

Var jeg analysehus eller konsulentvirksomhed vil jeg spontant konkludere: Det' sat'me en vinder! Eller som forældre: Det vil jeg ønske mit barn fik lyst til ...

Hvorfor er sejlsporten så en "taber"?

Hvorfor i alverden taber vi så en stor del af dem i teenage-alderen for aldrig at se dem komme tilbage? Har vi skabt et indslusningsforløb til vores sport baseret på et regulært udskilningsløb for at finde de ypperste astronauter? En kultur der frivilligt leverer alle de tabte, alle de kasserede til andre sysler? Har vi i vores iver for at skabe små vindere affødt en taber-kultur?

Svaret er rungende "JA" ... Hvorfor? Mit private bud er helt simpelt og starter med: OPTIMISTJOLLE-FORÆLDRE!!!


 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer