Bagsiden: ”Årets danske sejlsports præstation 2011” - årets første store parodi

Torsdag kl. 12, lige før min deadline, havde kun 363 afgivet deres stemme på ”Årets danske sejlsportspræstation 2011” her på baadmagasinet.dk og et ukendt, men nok ganske beskeden antal stemmer på Bella Centrets hjemmeside: www.baadeibella.dk. 

10-02-2012 10:13 - Nicolai Lassen

Torsdag kl. 12, lige før min deadline, havde kun 363 afgivet deres stemme på "Årets danske sejlsportspræstation 2011" her på baadmagasinet.dk og et ukendt, men nok ganske beskeden antal stemmer på Bella Centrets hjemmeside: www.baadeibella.dk. Sætter jeg forsigtigt det samlede stemmetal til 500 afgivne stemmer – og jævnfør Dansk Idræts Forbund er vi præcis 58.287 organiserede sejlere, ja så taler vi om en samlet stemmeprocent på under 1 procent af hele Danmarks organiserede sejlerfolk. Det er da grænseoverskridende pinligt............... for alle os i "Sejler Danmark"?

Sammenlign os kort med den danske folkekirke, hvor alle er enig i at Gud er i voldsom knibe. Interessen for menighedsrådsvalgene er ganske begrænset. Søger du på emnet, bliver du blive bekræftet i, at kun meget få medlemmer af folkekirken stemte ved sidste valg i 2008. Alligevel er stemmeprocenten, der landede på 15,7 procent, en solid kasse succes i forhold til hvad dansk sejlsport kan præsterer i 2012. Trods svigtende tilslutning til både Gud og Folkekirken, valgte lidt mindre end hver sjette stemme¬berettigede vælger, da frivilligt at afgive sin stemme i guds hus. Mindre end 1 ud af 100 sejlere, finder det relevant at udvælge og hylde årets danske sejlsportspræstation 2011. Symptomatisk for hele processen, kan du slet ikke afgive din stemme på Dansk Sejlsports egen hjemmeside. Er det ikke Hans Natorp der som formand, ønsker at få skabt Sejlerfokus, altså skabt synlighed og dialog i øjenhøjde? Med det gælder åbenbart ikke, når årets sejler skal findes?

Det er ellers 25. gang at prisen, et fint diplom samt en check på 20.000 kr. bliver uddelt. Prisen er indstiftet tilbage i 1987 af Dansk Sejlunion og Bella Center for at præmiere en bemærkelsesværdig dansk sejlsportspræstation. I næste uge mødes redaktør Øverup, med sine redaktørkollegaer – også fra dagspressen og de elektroniske medier. Over en solid sponsoreret frokost, søger de konsensus. Øverup vil tale Jeres sag, han lader dig som læser bestemme Bådmagasinets holdninger. Men andre i selskabet, har nok flere skjulte dagsordner, så udvælgelsen næppe repræsenterer sejlsportens sande jeg? Øverup retter desværre nok også ind, når de andre redaktører!Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

27 Kommentarer

#1 - Sendt d. 02-10-2012 - Kl. 11:22 af Bo Hansen
Helt enig med Lassen, Øverup få priskomiteen til at dropper checken til de forkælede danske sejlere, og giv de hjemløse en varm sovepose i denne kolde tid, det vil da glæde langt flere. 20.000 kr, kan vil betale 2500 soveposer, til dem der trænger
#2 - Sendt d. 02-10-2012 - Kl. 12:43 af Morten Jensen
Jeg må sige at dansk sejlsport ikke rigtig har noiget at prale i 2011. Men mon ikke øverup og de andre redaktører ender med at give prisen til bdr. Toft? Måske en sukkerknald, for at lokke dem på vandet igen?
 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Aalborg Yachtbureau
ShipShape
Fribord- Udstyr til dig og din båd