I denne uge sætter gæsteskribent Rasmus Køstner fokus på talentudvekling. Fotos: Per Heegaard.& SAP Extreme

Vi mangler brændstof til drømmene

Bagsiden - I fodbold følger du vejen til toppen - i sejlsport skaber du den selv...Nicolai Lassen låner denne uges Bagside ud til Co Skipper på SAP Extreme: Rasmus Køstner. Læs Rasmus' overvejelser og tanker om talentudvikling, og hvordan man nemmere kommer til tops i den internationale sejlsportsverden.

14-09-2012 10:02 - Rasmus Køstner

Forord af Nicolai Lassen

Spørgsmålet, som Bagsiden flere gange har taget op, hvordan får vi flere unge ind i sejlsport? Fik ved en arbejdsfrokost i sidste uge en interessant person og hans klare meninger på banen. SAP Extremes co skipper Rasmus Køstner har en klar holdning, og han gør selv en stor indsats for fremtidens danske sejlere.

Selv har Rasmus taget turen hele vejen fra ungdomssejlads over elite til en professionel karriere. Starten var i den traditionelle i Optimistjolle, hvor han hurtig kom på diverse Opti landshold. Videre over i flot Match Race karriere - både med sin nuværende Co skipper Jes Gram Hansen på SAP Extreme og AC vinder Russell Coutts. Rasmus har også været aktiv i America's Cup som afterguard på Mascalzone Latino Capitalia Team. Rasmus har også været en del af Ericsson Racing Team i in port races i Volvo Ocean Race. Siden 2011 Co Skipper på SAP Extreme - Danmarks største professionelle sejlsportsprojekt. Ingen steder i logbogen hos den unge Rasmus, stod der, at sejlsportskarriereren skulle bringe så mange spændende muligheder.

ras

Rasmus Køstner er CO skipper og taktiker på SAP Extreme Sailing Team

Siden dengang tilbage i 1986, da de første famlende vendinger og bomninger blev indøvet hjemme på Lillebælt, har sejlsporten formet en stor del af Rasmus dagligdag. "Sejlsport" er et emne Rasmus Køstner både har en holdning til og aktivt arbejder med i sin hverdag - enten på SAP Extreme eller som træner på Aarhus Sailing Akadami. Derfor er Rasmus ugens gæsteskribent, ordet er dit Rasmus.

Vi mangler brændstof til drømmene

Alle mennesker har noget, der driver dem og sætter en retning i deres liv. Sejlsport er en af dem, men hvorfor gå den vej, når der er andre alternativer med snorlige udviklingsveje, der kan bringe en 17 årig fodboldspiller til tops i verden med millionkontrakter og et alt, hvad vi drømmer om?

tobias hemdorfr 2161

Tobias Hemdorff er en af de unge sejlere

Jeg tror, vi mangler brændstof til drømmene og en motorvej, der kan sætte fart på turen. Alt andet er nemlig på plads, vi har en smuk sport med unikke oplevelser, godt klubmiljø og engagerede ungdomsledere.

Drømmene skal tændes

Hvis vi kigger os om i den danske sportsverden, så har sejlsport en central rolle indenfor de olympiske discipliner - godt hjulpet på vej af fantastiske resultater igennem mange år.

Desværre halter sejlsporten noget efter indenfor den professionelle sport. En verden hvor der dagligt bringes historier af det professionelle miljø i fodbold, tennis og håndbold. Hvis der skal tændes nogle drømme i den danske sejlsports ungdom, så skal der gang i mediemaskinen, og fortælles historier om de professionelle sejlere i America's Cup, Volvo Ocean Race og Maxi Yacht Rolex Cup. Der skal gerne skabes en generel forståelse af sejlsport som en attraktiv karrierevej - uanset om den er olympisk eller professionel.Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

3 Kommentarer

#1 - Sendt d. 09-15-2012 - Kl. 20:18 af Ole
Hej Rasmus.
Godt indlæg du har skrevet, ud fra tidligere kommentarer kan jeg kun udlede at det ikke er det vanlige fredags ego der er på banen, når det nu er sagt så:
Pinligt at sejlsporten er i fuld gang med at lave en kopi af regeringens 2020 plan som i det virkelige liv er det ikke på 2020 vi skal have vores mål, vi har et problem i dag og det er ikke på junior plan men på senior plan.
Selv kommer jeg fra en havn nord for hovedstaden, der er 2 sejlklubber og 1 bådklub, de 2 første kæmper for at fylde et kæmpe likviditets underskud ved udlejning af klubbåde, drift af restaurant ud fra det er bedre at få udenforstående til at lægge penge i kassen frem for at skabe aktiviteter for medlemmerne, de sidste er blevet til grin da de ikke har et holdningspunkt.
Kørte den af sporet?? måske med hvordan skal vi få medlemsaktivitet i dag og ikke om 8 år – ganske enkelt skab noget for medlemmerne, er sejlsport ikke det der kan binde hverdagen sammen i sejlklubben bør man se på, andespild, fugleskydning m.v. og hvad har disse aktiviteter så med sejlsport at gøre, svaret er ikke noget udover at de er med til at skabe fællesskab og klubliv – hvad følger med her ungdommen = fremtiden.
Når jeg sidder i min lokale havn med 2 sejlklubber, 1 bådklub, 1 roklub, 1 dykkerklub og 1 søspejder ser jeg ingen form for nytænkning for at skabe fællesskab og hvordan kan vi tiltrække ungdommen.
Lidt nord for min havn ligger en lille havn med 1 sejlklub, her blomstre aktiviteterne, juniorholdet er vokset fra 0 til +20, optimisterne har +35 aktive og så er der mandagsaftenmatch med + 15 både.
Hvor svært kan det være, hvis vi vil ungdommen i dag og i morgen må vi forældrene i dag.
Hvad skal jeg sige udover at det er sejlklubberne der har fejlet, det har satset på kroner frem for medlemmerne – trist men sandt og vi kommer ikke længere før den holdning er vendt.
#2 - Sendt d. 09-18-2012 - Kl. 18:17 af Jonas Johansen
Hej Rasmus

Kanon bagside - og ros til Bådmagasinet for at låne bagsiden ud. Det giver en lidt anden vinkel, dog uden der er noget i vejen med Lassen. Jeg ser frem til fredag.
Hej fra Jonas
 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Danae Yacht
Kaleche Smeden
Limbo Både I/S