Elsker, når der bliver taget gas på dansk sejlsport

Bagsiden - Når det lykkedes nogen at vride penge ud af den gamle redaktør hr. Øverup, hejser havnekaptajnen flaget på havnen foran redaktionen. For det er sgu en sjældenhed, som er lykkedes for de gode team, Trine Fabienke, Morten Peetz, og sejlmageren Mads Christensen.

07-09-2012 10:30 - Nicolai Lassen

Trioen har fået vredet moleøllen til måltagningsreceptionen for den legendariske havkapsejlads ØRC (Øresund Rally for Cruisers) ud af redaktøren. Denne fantastiske sejlads, mellem de to nationer Danmark og Sverige, tiltrækker i år flere deltagere end årets Sjælland Rundt, der engang var verdens største kapsejlads.

Retten til de grønne bukser

Sejladsen blev holdt over dåben for to år siden, da Mads Christensen missede starten på ARC, Atlantic Rally for Cruisers – den årligt tilbagevendende kapsejlads over Atlanten. I stedet stillede sejlmageren op i den hjemmelige sejlads, hvor han ville dyste om retten til at gå i grønne bukser. Mageløst vandt Mads det første år, både fordi han er en dygtig sejler, men også fordi han var eneste båd på startlinjen. De grønne bukser er en pendant til de røde bukser, som man vinder retten til at bære, når man krydser Atlanterhavet i båd. Jeg tror nu også, at der findes mænd med røde bukser uden den helt korrekte logbog, men sådan er det ikke med de grønne bukser – her er tale om en mand med ære.

Den rette cocktail

Andenudgaven blev gennemført sidste år, hvor det tilpas afslappede koncept omkring sejladsen viste sig at have god appel til de tilbageværende aktive sejlere i Øresundsområdet. Og i år vælter det ind med tilmeldinger - både tursejlere og verdensstjerner vil sikre sig retten til at bære de grønne bukser. Det er da soleklart, fordi distancen fra Hellerup til Malmø og retur er overkommelig.Du river en weekend ud, har en fest og er klar mandag morgen igen - hvor svært skal det være? Sejladsen har et humoristisk anslag og et sportsligt indhold, og uden at det sportslige på nogen måde overdrives. Faktisk kan man tage Øresundstoget og deltage i festen - dog uden at få retten til de grønne bukser.

Dansk sejlsport har rigtig meget at lære, jeg håber inderligt, at Mads Christensen i sin egenskab af bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion får de øvrige medlemmer og den daglige ledelse med på turen. Det kan godt være, at denne flok af tørvetrillere, måske sætter en dæmper på festen. Men hold da op, hvor ville de få ny inspiration til gavn for alle i dansk sejlsport. For hvor svært skal det være?Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

5 Kommentarer

#1 - Sendt d. 09-07-2012 - Kl. 11:13 af Søren Quist
Lassen, det er bagsiden når du er bedst. Fantastisk, at i promoverer et sådan fantastisk arrangement - helt fri af DS og alverdens regler. Kunne ØRC ikke oprette en gastebørs på deres facebook side?
#2 - Sendt d. 09-07-2012 - Kl. 11:55 af Mikkel
I er naive, ingen fra Dansk Sejlunion kunne drømme om at deltage i et sådan arrangement. De bruger heller tiden på at finde en paragraf der kan forbyde den slags ulovligheder
 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Scandinavian Yacht Center Dragør
Sunway Seatravel
Gransegel