OL Bagsiden: Lassen og Øverup bukker sig ydmygt overfor Natorp

En sølv og en bronze i Weymouth, sammen med forlængelsen af TORM aftalen, gør, at jeg sammen med redaktør Øverup må bøje mig ydmygt i støvet i anerkendelse overfor formand Hans Natorp og de skabte resultater.

09-08-2012 10:00 - Nicolai Lassen

Formand Natorp kan efter OL dybest set sætte flueben ved "Bestået og alt godkendt". Heri kan vi kun være enige. Den lille runde mand, Øverup, er af natur en hel del mere ydmyg end undertegnede. Så redaktørens cigar truer med at sætte gulvtæpperne i brand, og det har været svært at se, hvad der er op og ned på det runde kuglerunde korpus, da cigarrøgen også stiger op mellem benene. Nok er jeg anerkendende, men ligesom i poker, skader en smule held ikke.

Når sandheden skal på bordet

Tilbage til kommentaren: Sandheden er jo desværre, at Jonas Høgh ikke vandt sølvet, men tabte guldet. 49'erne, kan ikke få ros nok – de er nye i OL sammenhæng, alligevel fik de ikke gummiarm, da det endelig gjaldt. Men de kunne jo ligeså godt have endt uden for medaljerækken, de havde hele heldet på deres side. Tillykke med det.

Det er, hvad formanden siger, men hvad siger den menige sejler ude i sejler Danmark. Dansk Sejlunion har en klar forventning om, at Jonas Høgh som rollemodel kan styrke ungdomsarbejdet.

Hans Natorp udtaler i fredagens interview i Dagbladet Børsen: "OL er utrolig betydningsfuldt for danske sejlere. Ved at følge eliten i deres sejladser udfylder talenter som Jonas Høgh-Christensen og de øvrige deltagere en vigtig funktion. De danske sejlere brander sejlsporten i videste forstand. Den store opmærksomhed i medierne gør det attraktivt og interessant for børn og unge at lære at sejle".

Gid det var tilfældet, men virkeligheden er desværre nok lidt mere brutal. Dansk sejlsport har fået ti dages berømmelse, som fyldstof til det som journalisterne virkelig fandt mere vigtigt. Skal vi ikke være lidt ærlige og konstatere, at pressedækningen i de landsdækkende medier og i TV alene var Jonas Høgh, med stadig som en bifigur. Hvorfor var mediedækningen ikke bedre?

Støtte til dansk sejlsport

Forlængelsen af samarbejdsaftalen med TORM kan kun give anerkendelse. Den havde hverken redaktør Øverup eller jeg set komme. Helt ærlig troede vi, at TORM fonden var en saga blot. På Bagsiden har jeg været godt ude med riven og stillet mange kritiske spørgsmål. Vi vidste godt, at formanden for TORM fonden, den meget udskældte erhvervsadvokat NE Nielsen, havde et enormt stort og altid bankende hjerte for sejlsporten. Men derfra til at TORM fonden kommer med yderligere mange millioner støttekroner til ungdomsarbejdet i dansk sejlsport. Hertil kan vi kun ydmygt sige: "Tak, tak og mange tak for pengene, tak for tilliden".

Spørgsmålet er så, om det ikke er udtryk for at ingen andre sponsorer, vil støtte op om dansk sejlsport? Hans Natorp antyder, at der i løbet af efteråret kommer nye udmeldinger, dem vil vi afvente i ydmyg tavshed. Bådmagasinet har samlet en helt katalog af spørgsmål omkring ungdom og elite sejlsport, det vil vi over efteråret forsøge at få svar på.

Denne bagsidekommentar er baseret på et fælles redaktionelt samarbejde mellem Nicolai Lassen, Bådmagasinet og Karen Ellegaard, Dagbladet Børsen/News2.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

9 Kommentarer

#1 - Sendt d. 08-10-2012 - Kl. 10:10 af frederik Andersen
Nu har jeg både læst dagens Børsen og nu Bagsiden, fantastisk præcise analyser Lassen. men begge medier supplerer hinanden flot - så stort tillykke til Lassen og karen
#2 - Sendt d. 08-10-2012 - Kl. 11:08 af Jens
God kommentar, der stiller mange gode spørgsmål. Eks. Hvad har det show kostet i Waymouth?
 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Risbjerg
Green Sails
Kaleche Smeden