Ugens bagside er et åbent brev til Sandeep Sander. Foto: Trine Søe

Bagsiden: Kære Sandeep – et personligt brev

Du - Sandeep Sander er en af de ildsjæle, som alle i dansk sejlsport skriger på. I brede kredse ved vi, hvordan du forguder dine egne sejlerbørn, og går gennem ild og vand for alle sejlerbørn, og ikke mindst din enorme energi og vilje til at få sejlsporten frem. Så egentlig burde Bagsiden være en kæmpe hyldest til dig og dit Sailing Denmark.

15-06-2012 12:30 - Nicolai Lassen

 

Til Jørgen Ring har jeg skrevet direkte i en intern mail: "Helt overordnet må jeg sige, at min (med fleres) vurdering er, at du er misbrugt. Den seneste ballade er ikke sat i søen for at gavne dig, men i en helt anden sammenhæng, som ønskes fremmet. Beklager, men det mener jeg – og står gerne ved offentligt".

Et er, hvad to sejlere har sagt og gjort i kampens hede? Historien viser, at sejlere ikke altid optræder – endsige udtaler sig lige begavet. Men min vurdering er, at der i sagen "Ring vs. Lier" ikke er sket nogen større skade, der med rette ikke kunne ordnes i mindelighed. Hellerup Sejlklubs sag mod dig og Sailing Denmark, omkring manglende økonomisk gennemskuelighed, er derimod meget mere alvorlig i min optik.

I din egen strategi 2010-2015 definerer I selv Sailing Denmark, som en støtteorganisation for alle unge sejlere i Danmark, I ønsker bredest muligt samarbejde alle i sejlerverden. Jeg læser, at alle involverede er ildsjæle som dig, der alle arbejder frivilligt for den sags tjeneste? Flot, flot og flot.

Et gennemgående tema i Sailing Denmarks strategi er at skabe "...overblik og gennemsigtighed, fodslag, fælles indsats". Jamen, det er jo præcist, det I er indklaget af Hellerup Sejlklub for IKKE at gøre. Der er også andre anklager mod Dansk Yngling Klub og Sailing Denmark, som jeg springer over på denne "Bagside". Ligegyldigt, hvad du siger, så har du - kære Sandeep, en aktie og personligt ansvar i disse møgsager.

Trods alle involverede parter omkring Jørgen Ring har været stærkt påvirket af personsagen, og ingen har ønsket, at Jørgen Rings navn og eftermæle i dansk sejlsport skulle plettes af sagen, er den alligevel gået i hårdknude. Jeg må sige – med åben risiko for diverse henvendelser fra Sailing Denmarks advokater om "grundløse anklager", så er min vurdering, at du har en stor personlig aktie i at sagen: "Ring vs. Lier" nu er gået i hårdknude!

Alle direkte involverede - Hellerup Sejlklub, Lucas Lier og Jørgen Ring havde sammen fundet konsensus og bilagt striden, indtil igår aftes! Dermed kunne de anklager Hellerup Sejlklub har anlagt i Dansk Sejlunions Ordensudvalg mod Jørgen Ring personligt frafaldes. Det er da en af de store sejre i dansk sejlsport 2012. Havde du – kære Sandeep - holdt dig ude af sagen, var sagen lukket definitivt, og jeg havde jeg skrevet en anden "Bagside" – men så heldige er læserne desværre ikke - undskyld.

Vær med til at skabe klarhed

Jeg er, med denne "Bagside", begyndt at grave i sagerne, der er meget mere snavs i bunkerne. Dem, vender vi tilbage til. Jeg ved også, at denne "Bagside" får kommentarfeltet til at gløde. Det er fint – så længe I holder jer på dydens smalle sti. Men jeg er også interesseret i at få skabt mere klarhed omkring Sailing Denmark og folkene bag. Alle, jer der ved noget, men ønsker at kommentere, uden at hele Sejler Danmark følger med, skal bruge mailen: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. . Den ender på redaktør Øverups bord og vil blive behandlet med respekt. Vi forsøger at få et overblik og følger op på sagen i næste uge.

Time out...

Tak for de mange indlæg her i debatten. Jeg har valgt at tage en time out i minimum 24 timer. Der arbejdes på at finde en mindelig løsning, og jeg ønsker at sikre deltagerne i mødet arbejdsro.

Med sejler hilsen

Søren Øverup


 

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Nordship Yacht
Kronborg Marine Bådsalg
Siim Båd og Motor A/S - Danmarks største bådcenter!