Jørgen Ring i Ynglingen. Foto: Per Heegaard.

Bagsiden: Når hele byen brænder

Fynboerne viser suverænt, hvordan sejlsport skal præsenteres anno 2012. Her er begrebet "ildsjæl" blevet en massebetegnelse. 3 kæmpe begivenheder, inden for kun 2 weekender, siger meget mere end mange "Bagsider" – og det er jo trods alt ikke så lidt.

31-05-2012 11:58 - Nicolai Lassen

 

I provinsen er det hele byen, der bærer sejlsporten, hvad enten du sejler eller "bare" er en del af fællesskabet. Sådan er det sgu ikke på Øresund, hvor alle gerne nyder, men kun sjældent yder. I dag har vi så 2 undtagelser: Fynboerne og Jørgen Ring.

Tursejlerne samles

I den kommende weekend mødes op mod 400 sejlere i Nyborg i forbindelse med Danske Tursejleres 20 års jubilæumstræf. Nyborg kommune har reserveret hele den gamle inderhavn til danske tursejlere, så de deltagende både får mulighed for at ligge samlet. Et stort festtelt bliver opstillet lige ud til havnebassinet, masser af frivillige fynboer giver den "en skalle". Nyborgs borgmester Erik Christensen, holder åbningstalen. Havnekaptajnen udfordrer formanden for Danske Tursejlere, Poul Erik Jakobsen, i "at gå planken ud".

Fynboerne giver den gas

Havnen i Bogense summer i dag fredag af liv, når den fyldes af omkring 2000 glade sejlere, der skal sejle Palby Fyn Cup. I Pinsen var Kerteminde på den anden ende med Big Boat Challenge & Sail Extreme, og en fest – lige midt i byen. Alle lokale fynboer var af huse, enten fordi de lige "bare" skulle kigge, men langt hovedparten fordi de "lige" skulle give en hånd med i det frivillige arbejde.

Hvor vi på Øresund jubler rørstrømsk, når en enkelt eller 2 sejlere udviser lidt initiativ og kalder dem "ildsjæle", så kan de i Nyborg, Kerteminde og Bogense få hele byen til at løfte i flok. Fantastisk, og forhåbentlig lidt god inspiration for alle de mange "dødbidder", der sidder passivt i dansk sejlsport – og kun brokker sig her i kommentarfeltet.

En stor inspirator - Jørgen Ring

Jørgen Ring, Yngling sejler, juniorleder og ikke mindst inspirator i dansk sejlsport de sidste mange generationer. Som den kvikke læser – hvis vedkommende overhoved findes – ved, så fyldte jeg 55 år for 2 "Bagsider" siden. Jeg har selv haft Jørgen som min juniorleder i KDY. Sikkert blevet skældt ud, og formentlig sat i karantæne for upassende omgang med de våde vare og klubbens materiel. Jeg har sejlet med og mod Jørgen i mange år. Faktisk bærer Jørgen også sit store ansvar for mine maritime skriverier – nu med "Bagsiden". For med Jørgen som inspirator, lavede vi dengang KDyngling og DYK bladet, to klubblade produceret med masser af klister og heftig brug af en saks. Ikke trykt, men produceret på en ildelugtende spritduplikator. Du skal en tur på Teknisk Museum, hvis du ikke ved, hvad en spritduplikator er.Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

8 Kommentarer

#1 - Sendt d. 06-01-2012 - Kl. 12:10 af Jesper
Bagsiden for en gangs skyld må jeg give roser til skribenten.
#2 - Sendt d. 06-01-2012 - Kl. 13:06 af fhv. junior
Den her bagside skal du have ros for. Især for at minde om hvor meget sejlsporten skylder de ildsjæle (og klubberne bag dem) som gør det muligt at drive kølbådssejlads for juniorer. Og gøre det på en måde, så det bliver børnenes eget projekt. Det er fint nok at far og mor følger junior ned på havnen de første par gange, men hvis sejlsporten ikke bliver den unges eget projekt, så bliver det at kvitte sejlsporten også en del af frigørelsesprocessen fra forældrene.

I kølbådsafdelingerne får de unge ansvar og lærer at samarbejde. Men det er vigtigt at klubberne fokuserer på at have nogle gode tilbud til dem, der vokser ud af Ynglingen. Hvis klubberne magter det, kan de fastholde nogle medlemmer der oftest yder langt mere til deres klub end de nyder. Invester i tilbud til de 18-25 årige og få et "afkast" der ligger langt over hvad en ekstra gummibåd til opti-afdelingen leverer...
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

DBC Marine
Kaleche Smeden
Vestfyn Autodele & Marinecenter