Lassen efterlyser flere "nummerpiger" i dansk sejlsport.

Vi skal have flere søde ”nummerpiger” i dansk sejlsport

Den gamle gris og redaktør Øverup, sidder allerede og Googler efter "numsepiger", men overskriften har nu en helt reel baggrund. Den tyske boksepromotor Kalle Sauerkraut – undskyld Sauerland, lejer Parken i København, og sender en flok hårdtpumpede - voldsom tatoverede – halvnøgne herrer i organiseret slagsmål ...

25-05-2012 06:35 - Nicolai Lassen

Hovednavnet Mikkel Kessler har sit slagsmål kl. 2 (!) om natten, billetpriserne er skyhøje og forholdene i Parken er elendige – hvis du da ikke lige er VIP gæst med fri bar.

Alle danske medier flyder over med forhåndsrapportager, TV3 nye sportskommentator Jes Dorph-Petersen får grædt sin skilsmisse ud på forsiden af Ekstra Bladet som optakt til kampen. At Mikkels halvsøster Linse, hende med de store airbags, brager igennem med budskabet, at hun sidder fast i Sønderjylland og derfor ikke er ved ringside bringer det hele kun længere ned. Beklager, jeg var der ikke selv, kl. 02.00 lørdag er jeg for længst gået til soveland.

Presse Cup

Men tirsdag var jeg til Kraftcenter Øst årlige "Presse Cup", dagen hvor danske journalister dels skal finde den bedste redaktion til søs, men ligeså meget møde toppen af dansk sejlsport. I år de aktuelle OL sejlere, og Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner. Det var et fremragende arrangement, om end det sportslige blev ødelagt af den komplette manglende vind. Der var bare vakuum på Øresund.

Men sejlerne var der, folkene bag "Team Hørsholm" – elitesamarbejdet i Hørsholm Kommune var der. Dansk Sejlunion med formand Hans Natorp i spidsen, var rigt repræsenteret, og de 3 klubber - KDY, HS og SKS – bag Kraftcenter Øst var der. SAP Extreme var der.

Det var en hyggelig formiddag, i en sand og ægte "fætter – kusine" indforstået stemning. De aktuelle resultater hos OL sejlerne lover godt for medajler, SAP Extreme præsenter allerede sportslig pondus, og et projekt aldrig tidligere set i Danmark, så hvor helvede var alle journalisterne?

Båd medierne var selvfølgelig rigt repræsenteret, både deltagelse af Bådnyt og Minbaad, det virkede som de havde inviteret alle deres læsere med. Gamle redaktør Øverup havde da også en stor delegation med på havnen, med undertegnede som det tynde øl.

Men ellers, var pressen tyndt repræsenteret, selv om den arrangement ansvarlige og OL sejler Susanne Boidin har knoklet det sorte ud af sin lille nydelige pigenumse.

Store medier som Berlingske, BT, Jyllandsposten og DR Sporten, de var usynlige. Det er da et paradoks, at de samme medier gerne ofrer nattesøvnen, når et 100 % kommercielt show inviterer til mandeslagsmål midt om natten. Det sportslige omkring Mikkel Kessler, kan ligge på et meget lille sted, mod en konkurrent jeg kun tror de færreste har hørt om tidligere? For Mikkel og hans tyske promotor gælder det alene om at tjene penge, helst mange penge. Det er dem vel ondt, blot en skæg prioritering hos medierne? Hellere show end sport?

Tilbage til "nummerpigerne"

Det må sgu da være nummerpigerne der gør hele forskellen? Disse langbenende, let påklædte – i øvrigt også voldsomt tatoverede ungmøer, der med deres lix lave, store skilte, informerer publikum om kampens udvikling.

Pigerne kan du sammen med redaktøren, selv chekke ud her

Men det er et paradoks, at sejlsport er gledet så meget ud i anonymiteten. Vi er blevet den hemmelige sport, så hemmelige at de nye generationer ikke engang tænker på sejlsport som et alternativ til fodbold og de andre ungdomssportsgrene. De store medier har fravalgt sejlsporten som interesseområde, de ønsker ikke at bruge ressourcer på os.

Vi har alle et ansvar, for at fortælle budskaberne, påvirke vores omgivelser, for ellers dør vores idræt som sportsgren. Tilbage vil så være boksning og fodbold, begge ting er livet sgu for kort til.


Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

23 Kommentarer

#1 - Sendt d. 05-25-2012 - Kl. 11:59 af Søren Christensen
Løsninger i stedet for kritik. Hvorfor ikke bringe Kronprinsen i spil til sådan et flot arrangement med OL sejlerne.

Med kronprinsens IOC status, hans sejlerengagement, og ikke mindst KDY´s medvirken kunne det have bragt megen omtale med sig.

Og hvad lavede SAP sejlerne egentligt til en pressecup for Sejlerlandsholdet ?

Det må vist kaldes for "ambush marketing", og ikke særligt klædeligt for et professionelt sejlerhold. Hver ting til sin tid. Men SAP drengenes PR Chef kunne ikke modstå fristelsen ??

God Pinse, ..../)...../)...../)
#2 - Sendt d. 05-25-2012 - Kl. 12:43 af Christopher Thorsell
Det er nemt at kritisere - og ja sejlsporten er ikke forsidestof, det ved vi alle.

Men det kan være, at sejlsportsmedierne også skal kigge lidt indad. De eneste historier fra de udenlandske stævner, som kommer ud på de respektive hjemmesider, er direkte taget fra Sejlerlandsholdets blog, og når der så ikke bliver skrevet noget her - ja så kommer der ingen historier.
Til vores 49er VM i Zadar, hvor vi havde 2 store medaljehåb, blev der ikke skrevet en eneste artikel som optakt, eller under stævnet - først da vi var færdige, og Sejlerlandsholdet bloggede om VM bronze og 5. plads (noget af det bedste Danmark har præsteret til et 49er VM!) kom der lidt artikler frem!

Så det kan være, vi skal starte i egne kredse - før vi kritiserer andre!
 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Kaleche Smeden
Reese Marin  40 år med både - dit sikre valg !
Leif Larsen Marine A/S - Vi søger brugte motorbåde, kabinebåde, speedbåde