Formand for Dansk Sejlunion Hans Natorp mener at formands jobbet er meget krævende, og tilbyder sig på ½-tid i unionen

Bagsiden: Hvor meget tid kan vi kræve af Natorp?

Scandic Odense - Hotel- & Konferencecenter, er et af de steder som alene har en eksistens berettigelse fordi det ligger midt i kongeriget Danmark, klods op af motorvejen og har nogle fornuftige priser, ellers måtte det betegnes som et ægte skod hotel. Men næste lørdag den 24 marts, håber jeg du har styr på hvem der repræsenterer dig og din sejlklub. For den lørdag på dette Scandic hotel afvikles åres DS generalforsamling 2012, med start kl. 10.00.

15-03-2012 23:33 - Nicolai Lassen

Vi sejlere kan ikke kritisere Dansk Sejlunion, hvis vi ikke også sørger for at få sendt en stemmeberettiget repræsentant af sted. Om fredagen er der diverse minikonferencer, masser af hyggeligt samvær blandt mange gode mennesker med et bankende sejlerhjerte. Jeg har selv været der flere gange, og kan åbent sige at pauserne er klart de bedste. Her kan i sågar møde gamle redaktør Øverup, der grundet sin redaktør titel er inviteret, også med frokost. Skulle han blive cigar trængende og bryde det lokale rygeforbud, er det dog på egen regning. Der er mange spændende emner, som måske, måske ikke, engang får indflydelse på din sejlsport hjemme i havnen?

Da jeg i Bella Centeret mødte formand Hans Natorp, som jeg ikke tror ligefrem hader mig, som flere kommentarer på det seneste ellers antyder, fortalte Hans, at formandsjobbet var meget krævende. Så krævende, at han selv var gået ned på ½ tid i sin egen virksomhed – altså også ½ løn. Personligt synes jeg, at det er et for stort økonomisk offer. Mig bekendt er der ikke afsat noget honorar til formanden?

Det åbner jo op for en vigtig diskussion, hvor tidskrævende formandsjobbet er i dag - og bør være med rimelighed i fremtiden? Hans Natorp er jo indbegrebet af en stor erhvervsleder, trods sin markante lille "spirrevip" størrelse. Mange skibe har han allerede sat i søen, nogle sejler – andre er grundstødte, men på et tidspunkt er hans tid ovre, og en ny formand skal findes? Ikke mange kvalificerede sejlere, har de samme økonomiske muligheder som Hans Natorp lige nu giver Dansk Sejlunion.

Her har årets DS generalforsamling, et vigtig emne til debat. I første omgang må de beslutte at give den siddende formand et passende honorar, der kompenserer ham og hans familie, for al den tid jobbet kræver.

Men også tage en debat om, hvor meget bestyrelsen skal inddrages i den daglige drift? Lytter jeg på "vandrørene", fornemmer jeg at bestyrelsen og ikke mindst Hans Natorp, selv er langt nede i den daglige drift. Har bestyrelsen ikke tillid til de ansatte i Dansk Sejlunion og unionens voksende sekretariat?

Jeg gik i arkiverne og læste op på den struktur der blev vedtaget i 2005, hvor ideen var at sejlsportspolitikerne i bestyrelsen lavede politik, og sekretariatet skulle være dem der førte politikken ud i livet. Sådan er det åbenbart ikke for tiden?

Dette fremgår også af frikøbsforslaget som generalforsamlingen vil blive mødt med på næste lørdag. Bestyrelsen føler arbejdspresset for stort i Dansk Sejlunion. Personlig mener jeg at for Hans Natorp og måske næstformændene, er det kun rimeligt hvis de kan blive frikøbt – også gerne med tilbagevirkende kraft. Men resten af bestyrelsen, må leve med at det er frivilligt. I må sige fra, når I føler at frivilligheden ikke rækker længere.

Skægt udtryk egentligt, - Frikøbt - det er lidt som fortidens slaver blev frikøbt af gode missionærer, der ville redde deres sorte sjæle i guds hellige navn? Gad vide hvad ussel mammon kan redde i Dansk Sejlunion?

"Frikøb" er en farlig vej for sejlerdemokratiet, det et skidt signal at sende til medlemsklubberne – hvor hovedparten af dansk sejlsport hviler på frivillighed. Mange vil spørge: Hvor skal pengene komme fra? Ja, det kan kun blive fra de aktiviteter der kan spares ude på vandet?

Og økonomien i fremtiden må komme til at fylde en del på generalforsamlingen? For hvor skal fremtidens "Torm" sponsor penge komme fra? Næppe Torm fonden, men mon DS generalforsamlingen så løfter sløret fra hvem så - næppe?

Men til alle Jer der deltager i Odense, rigtig god fornøjelse og debat.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

25 Kommentarer

#1 - Sendt d. 03-16-2012 - Kl. 11:26 af Karl
Baadmagasinet, hvad med at holde jer til artikler om sejlsport frem for at anmelde hoteller?.
"Scandic Odense - Hotel- & Konferencecenter, er et af de steder som alene har en eksistens berettigelse fordi det ligger midt i kongeriget Danmark, klods op af motorvejen og har nogle fornuftige priser, ellers måtte det betegnes som et ægte skod hotel".
#2 - Sendt d. 03-16-2012 - Kl. 13:48 af Jens Villumsen, Sejlklubben SKB
Den gode Hr. Lassens skarpe pen, rører igen ved noget centralt. De mange klubber i Danmark kunne jo passende gøre sig de samme overvejelser hvad bestyrelse, formænd M/K og andre ildsjæle angår. I mange klubber koster det faktisk penge at være friviilig, da man ofte anvender ikke kun egen tid, men måske også egent elefon, IT udstyr osv.
Har folk på sigt, lyst til at "betale" for at gøre et stort stykke frivilligt arbejde?

Sejlerhilsen
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Sunway Seatravel
Topdanmark - Bådforsikring til fast lav pris
Bluebay marine