Vi tester Bavaria 40 Sport versus 40 Cruiser. Foto: Henrik Hansen.

Test: Bavaria 40 Sport vs 40 cruiser

Bavaria 40 Cruiser Sport er det tyske værfts eneste sporty performance cruiser. Vi har sejlet båden mod et søsterskib i standard cruising versionen. Læs det "overraskende" resultat.

06-10-2012 10:46 - Henrik Hansen

Bavaria 40 Cruiser i Sportsversion overraskede os særdeles positivt, da vi duellerede mod den gode, velsejlende, mere sindige standardcruiser, på en dag med let vind ved Rimini i Italien. Her viste sportsversionen sig som en særdeles vellykket opgradering, med en fartforskel i duellen på helt op i nærheden af en knob.

Vi lagde ud med at sejle standardbåden i duellen, og vi måtte overraskende hurtigt erkende, at her kom vi til helt kort. Uanset hvor meget vi trimmede og styrede koncentreret, så kunne vi højst minimere forskellen i fart og højde en smule.

testbavaria

De to Bavaria både

Billedet forblev det samme, da vi senere byttede til Sportsversionen. Nu var vi fartmæssigt helt overlegne. Her prøvede de også at lægge sig klokkerent på toppen af os, i et forgæves forsøg på at holde os tilbage, men vi sejlede rimelig ubesværet gennem deres læ.

De to både sejler på præcis samme skrog, og derfor beviste duellen med al tydelig, hvad vi forventede: at vægtoptimering, bedre køl og mere potent sejlareal kan forandre en båd til næsten ukendelighed. Her gør det en på alle måder glimrende og velsejlende familiebåd til en mere sexet GTi-model.

I Bådmagasinet 10-2012 kan du læse hele testen af de to Bavaria både - der er så ens og så forskellige.

Køb artiklen - Læs artiklen "Testduel: Bavaria 40 Sport Versus 40 Cruiser - så ens og så forskellige". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb iPad magasin - Læs Bådmagasinet på din iPad. iPad magasinet downloades som pdf, der kan gemmes i iBooks app'en på din iPad.

Er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læser artiklen, hvis ikke du lige har dit Bådmagasinet ved hånden.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Raymarine
Gransegel
Firetrace - Effektiv og Økonomisk Brandsikring