Vi testede Bavaria 39 Sport i det Ægæiske Hav. Foto: Henrik Hansen

Bavaria 39 Sport - Muskuløs solskinscruiser

Bavaria 39 Sport er en særdeles sporty familiecruiser, der nu har afløst værftets Bavaria 38 Sport. Opgraderingen er især sket i motorrummet, hvor valget af dieselmotorer nu varierer fra 260 til 370 hk.

14-09-2012 07:30 - Henrik Hansen

Vi nåede en topfart på 38,4 knob, på godt et halvt minut, da vi testsejlede den nye tyske Bavaria 39 Sport i det Ægæiske Hav ved Tyrkiets vestligste pynt nær Izmir. Under dørken knurrede to muskuløse Volvo Penta motorer på hver 370 hk.

Hurtigt oppe at plane

Volvomotorerne er toppen af de seks motorkonfigurationer, der tilbydes med nyheden. Accelerationen med de voldsomme Volvo-motorer var potent, og det tog kun 8-9 sekunder at få den over otte tons tunge båd op at plane ved 15-16 knob. Forskellen kommer fra hvilken kurs vi holdt til vind og sø under vores målinger.

B39 09

Bavaria 39 Sport er hurtigt oppe at plane

Da vi sejlede 38eren i 2010, var topfarten 31 knob med to Volvo Penta 5,7 GXIE-EVC benzinmotorer på hver 320 hk. Trods den ekstra fart og kraft, er bådens grundlæggende fornuftige og trygge sejlegenskaber bevaret op gennem hele fartskalaen.

Læs mere om Bavaria 39 Sport i den seneste udgave af Bådmagasinet.

Køb artiklen - Læs artiklen Bavaria 39 Sport: Muskuløs solskinscruiser. Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb iPad magasin - Læs Bådmagasinet på din iPad. iPad magasinet downloades som pdf, der kan gemmes i iBooks app'en på din iPad.

Er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læser artiklen, hvis ikke du lige har dit Bådmagasinet ved hånden.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

DBC Marine
Marineland
Sunway Seatravel