Mange gode kræfter samlet på Team Korea. Her action på deres AC45 - p.t. placeret som nummer fem af ni hold. Foto: ACEA/Gilles Martin-Raget

America's Cup: Team Korea fjerde udfordrer

For første gang er et koreansk hold med i America's Cup. Team Korea, som sejler AC45-serien med gode resultater, tager næste skridt, og bygger nu sin AC72. Koreanerne er udfordrer nummer fire - se de andre her.

20-06-2012 09:27 - Øyvind Bordal

Næste sommer sker det: Den 34. America's Cup sejles i San Francisco. Byggearbejdet er i fuld gang, både hvad angår havnefaciliteter og de både der skal sejles med. Oracle Team USA, som de nu kalder sig, vil forsvare pokalen med James Spithill ved roret - manden som også styrede, da Oracles monstertrimaran vandt i Valencia i 2010.

Forlænget frist

Men hvem er udfordrerne? P.t. har Luna Rossa (ITA), Team New Zealand (NZ), Artemis (SWE) og nu altså Team Korea (KOR) betalt den formentlig ret spegede deltagerkontingent. Fristen for tilmelding er forlænget med to måneder til 1. august; det er ingen tvivl om at man ønsker flere deltagere. 

Outteridge ved roret

Team Koreas båd vil styres af Nathan Outteridge, en tidligere 49er-sejler fra Australien, som i en årrække var i verdenstoppen i den olympiske disciplin. Team Korea har gjort en hæderlig figur i World Series, serien for AC45-katamaraner. Nu får holdet travlt med at bygge sin AC72, som hovedsagligt skal bygges i hjemlandet, i følge reglerne for America's Cup. 

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

2 Kommentarer

#1 - Sendt d. 06-20-2012 - Kl. 08:53 af Lars
sejt&fedt& cool at der kommer flere udfordrere til - det bliver en af de fedeste AC nogensinde

(Og Nathan Outerridge skal til OL i 49er, så at kalde ham tidligere er nok at sælge hunden, før den har ramt kofangeren)
#2 - Sendt d. 06-20-2012 - Kl. 09:52 af Sune
Glæder mig til at følge dem alle sammen
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Kjøller - Komfortudstyr til lystbåde
YachtBroker
Herning Trailer- & Bådcenter - Hos os finder du alt på et sted!