Storbrand på Sønderborg Lystbådehavn

29-01-2009 10:16 Christina29 Jan 2009 9:16 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

4 lystbåde udbrændte og 3 fik skader under branden på Sønderborg Lystbådehavn i nat. Foto: HKS Skadestedsfoto/Sønderborg Frivillige Brandværn.

Kort inden kl. to i nat rykkede Sønderborgs politi og brandvæsen ud til en storbrand på Sønderborg Lystbådehavn.

”Branden startede i den ene båd, men bredte sig hurtigt til de omkringstående, der var opbevaret på parkeringspladsen. Det går stærkt med glasfiberbåde og plastikpresenningerne der overdækker bådene. Branden i bådene udviklede en meget giftig røg,” fortæller brandkaptajn Jens Chr. Hansen fra Sønderborg Frivillige Brandværn til Bådmagasinet.

Den tætte sammenstuvning af bådene på pladsen gjorde slukningsarbejdet svært for brandvæsnet. Inden de nåede at få flammerne under kontrol havde branden spredt sig til i alt 7 både med skader i millionklassen.

Branden muligvis påsat
Tre drenge er set løbe fra havnen i tidsrummet omkring branden i nat.

Politiet har afhørt to 14-årige drenge, der erkender at have været på havnen, men de kan ikke umiddelbart sættes i forbindelse med branden, siger vagtchef Bjørn Pedersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til dr.dk/syd.

Politiet vil forsat gerne i kontakt med den sidste af de tre drenge for at få hans version af hændelsen. Brandteknikere vil i dag undersøge de udbrændte både.

Se flere billeder af branden på næste side...


Bådbranden udviklede en meget giftig rød. Foto: HKS Skadestedsfoto/Sønderborg Frivillige Brandværn.
 s
Foto: HKS Skadestedsfoto/Sønderborg Frivillige Brandværn.

 

 
Foto: HKS Skadestedsfoto/Sønderborg Frivillige Brandværn.

 

 
Foto: HKS Skadestedsfoto/Sønderborg Frivillige Brandværn.

 

 
Foto: HKS Skadestedsfoto/Sønderborg Frivillige Brandværn.

 

 
Foto: HKS Skadestedsfoto/Sønderborg Frivillige Brandværn.
2009-01-29 12:02:53 af Jesper

Hvor er det sørgeligt at læse om endnu en brand på en lystbådhavn. Det må være et mareridt at se sine ejendele meningsløst gå op i røg og flammer. Synes derfor jeres brug af ordet \"flotte\" i sætningen om at \"se de flotte billeder fra branden\" er meget fejlplaceret.
2009-01-29 14:29:21 af Joakim Rechnitzer

Hej Jesper 

Jeg kan kun give dig ret i, at det for de ramte bådejere er en forfærdelig måde at se sine både gå til i en brand. Derfor har jeg med det samme rettet ’flotte’, der var en henvisning til at det er sjældent at man ser så skræmmende og aktuelle billeder af en bådbrand. 

Man kan kun håbe at sejlere, der har deres både på land, endnu engang gør alt for at sikre deres både under opbevaring. Desværre synes der er ved at være en tendens til at brandene er påsatte, og dette er svært at forebygge. 

Joakim Rechnitzer 
Webredaktør

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer