fbpx

Bådtyv sejlede på grund og måtte slukøret vade i land

Related Articles: Horsens Marina oplever en bølge af tyverier
Inkluder i Newsletter: Ja

En ukendt gerningsmand, der øjensynlig ikke havde begreb om at sejle, forsøgte natten til mandag at stjæle en båd fra Horsens Marina. Han forsøgte sig med flere både, før det lykkedes, men efterlod sig blodspor, som politiet nu undersøger nærmere.

- I en af bådene fandt han nøglen, men den brækkede i tændingslåsen, da han forsøgte at starte den. Båden ved siden af var han også om bord i, men det lykkedes heller ikke at starte den, oplyser havnefoged Søren Lykke Sørensen til Aarhus Stiftstidende. Han er ikke i tvivl om gerningsmandens færden på marinaen, da man kunne følge blodsporene.

Om bord på den tredje båd lykkedes det gerningsmanden at starte motoren og sejle ud af marinaen. Han nåede dog ikke ret langt, inden båden gik på grund - ifølge havnefogeden fordi han sejlede den forkerte vej rundt om en bøje. 75 meter fra land måtte tyven derfor hoppe i vandet og vade ind.

- Det virker amatøragtigt. Han har jo for eksempel efterladt sit dna ved at bløde ud over det hele og knække nøglen. Til gengæld har han ikke ødelagt noget. Han har åbnet bådenes kalecher pænt og ikke skåret hul. Bortset fra den båd, der gik på grund. Her har han ødelagt døren til kahytten, da han brød den op, fortæller Søren Lykke Sørensen.

Tyveriet er anmeldt til Sydøstjyllands Politi, tilføjer havnefogeden, der skønner gerningstidspunktet til at være et sted mellem søndag aften 21.30 til mandag morgen.