Sejlcenter Nivå har gennem det kolde halvår afholdt Nivå Vinter Cup. Det hele begyndte den 23. oktober 2022 - og blev afsluttet i starten af april 2023, og der blev afviklet hele 65 sejladser, på de 18 skønne vinterdage vejret tillod det.

Der blev sejlet hver søndag formiddag - hindringerne var is, tåge, ingen vind, og for meget vind, men 18 ud af 24 mulige uger, hvor jul og nytår tælles med, er jo ganske glimrende udbytte.

J/80 & Knarr
De to klasser J/80 og Knarr deltog med henholdsvis 14 og 11 både. Bådene sejlede på to adskilte baner, så de to klasser ikke kommer til at vente på hinanden.

Konceptet kræver otte hjælpere hvoraf to er i en RIB, som lægger mærker ud og justerer deres positioner. I dommerbåden var der i alt seks hjælpere, så de to starter kan foregå uafhængigt af hinanden. Med Manage2Sail kunne deltagerne følge deres placering efter hvert løb. Da der har været deltagere fra både Nivå Havn og Rungsted Havn, blev banen ganske belejligt placeret mellem de to havne.

Årets vinder i J80 blev også i år Sten Mohr med kun 120 point efter de 65 sejladser. En enestående indsats i et felt med mange dygtige sejlere. På de efterfølgende pladser kom Christian Rolf Jacobsen og Niels Knudsen

I Knarr klassen vandt Lars Godtfredsen i tæt løb med Morten Reinhold og Henrik Søderlund på de følgende pladser - her var intet var afgjort mellem de tre før sidste sejldag.

Fra arrangørerne lyder et stort tillykke til vinderne og en særlig tak til Henrik Søderlund som har ydet en stor indsats for at få så stort et Knarr felt på banen. Vi ser frem til den 22. oktober, hvor Nivå Vinter Cup starter igen.

6b7e2bd9 fbf2 4d27 af6f 28a1d0dd2721 1 105 c
Lars Godtfredsen i en flot start, som Knarr leverede mange af.