fbpx

En hilsen fra Zelensky og hustru til ung dansk forfatter

Inkluder i Newsletter: Ja

I vores seneste udgave af magasinet Bådmagasinet #584 er der en kort beretning om den 12-årige Emilie Knie-Andersen, som har udgivet bogen “Skibslog - Sommer, sol og søsygetabletter”. Bogen handler om Emilies egne og sin farfars oplevelser fra sejlerferier i det Græske øhav.

Bogen udkom i begyndelsen af december og snart kunne Emilie og hendes far Michael Knie-Andersen konstatere et pænt salg af bogen. 

- Emilie har valgt at donere 25 kr. pr. solgt bog til hospitalsudstyr i Ukraine, fortalte Michael Knie-Andersen. Måneden efter i februar besøgte Emilie så den ukrainske ambassade, hvor hun overrakte den ukrainske ambassadør i København beløbet i ”store sedler”.

Ambassadøren kvitterede for donationen ved at sige, at hvis der var fred i Ukraine om et år, ville de invitere Emilie og hendes søster til Ukraine. Hvis der var krig i Ukraine om et år, ville han invitere Emilies far til Ukraine! Efterfølgende lavede ambassaden et Facebook-opslag om Emilies donation, der har fået stor opmærksomhed i landet. 

- For få dage siden ringede ambassaden med en særlig hilsen til Emilie. De kunne fortælle, at Olena Zelenskaja, der er gift med den ukrainske præsident, Volodymyr Zelensky, var blevet rørt over at læse om donationen og havde kontaktet ambassaden for at bede dem hilse Emilie fra hende og hendes mand, fortæller Michael Knie-Andersen.

Det er fortsat muligt at købe Emilies bog hos mange boghandlere og dermed både få inspiration til den næste sejlerferie og yde et bidrag til indkøb af hospitalsudstyr i Ukraine.

 

 

 


Galleri