Tre danskere savnes efter forlis

03-10-2012 15:30 Trine Søe03-10-2012 13:30 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

En trimaran blev for i weekenden fundet med bunden i vejret cirka 60 sømil sydvest for den franske kyst. Den franske søredningstjenste kom med besvær om bord på trimaranen, hvor de fandt identitetspapir på tre danske mænd. Trimaranens skrog var så medtaget, at båden efterfølgende er synket til bund. Der var ingen spor af de tre mænd, der formodes at have været om bord.

Eftersøgningen indstillet

Området i Biscayen, hvor den havarerede trimaran blev fundet, er i de senere dage blevet overfløjet af fly i forbindelse med den franske søredningstjenestes eftersøgning. Men der er indtil videre ikke fundet spor af de savnede danskere. De franske myndigheder har nu stoppet den aktive eftersøgning.

De franske myndigheder forventer ikke at finde de tre danskere i live på nuværende tidspunkt. Vandet i Biscayen på denne årstid er omkring 15 grader. Man vil muligvis kunne overleve omkring et døgn i vandet med den temperatur.

Biscayen

Biscayen er berygtet for lumske vejr- og strømforhold. En af grundene til dette er, at Atlanterhavet rammer den europæiske kontinentalsokkel.

biscay

Atlanterhavet rammer den europæiske kontinentalsokkel og skaber bølger og stærk strøm

En anden grund er, at Biscayen er ramt af voldsomme storme, der i kombination med stærke strømme giver vanskelige besejlingsforhold. Området har dog ikke har storm, mens den danske båd var i området.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer