Over 100 både tilmeldt ORC VM

17-01-2016 14:08 Søren Øverup17-01-2016 13:08 - Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Danmarks største sejlklub Kongelig Dansk Yachtklub fylder 150 år i 2016, og det skal fejres med maner.

Det bliver en tæt pakket event-kalender hen over hele sommeren, men størst af alle bliver stævnet fra den 15. – 23. juli hvor klubben, samme med Egå Sejlklub, er vært for ORC VM.

Stævnet afvikles fra Skovshoved Havn, som vil være på den anden ende, og summe af et aktivitetsniveau sjældent set. {redmod}Over 100 store både har meldt deres ankomst til dette års VM for ORC både.

Find parløren frem

Og du kan godt finde din parlør frem, for langt størstedelen af feltet kommer fra udlandet.

Ni både er fra Danmark, men fristen for tilmelding er først den 17. juni, så du kan sagtens nå det endnu. Stærkest repræsenteret bliver de tyske sejlere, med indtil videre 34 både, men vores kære naboer fra Sverige møder også talstærkt op med 23 tilmeldinger. Så lige nu udgør vores to nabolande altså over halvdelen af feltet, men lande som Norge, Findland, Estland, Litauen, Polen og Holland er også repræsenteret.

Meter VM mm

Også de gamle klassiske meterbåde skal dyste denne jubilæumssommer. DM for juniorbåden, DM i Folkebåde, VM i 5.5 meter klassen, hvor Jesper Bank blandt andet stiller op, i en til lejligheden nybygget 5-meter, der skal dystes om 8-meter titlen, og de gudesmukke 12 meter både, vil også blive stærkt repræsenteret.

I den anden ende af historie-skalaen sejles der fra den 9. – 14. maj, en afdeling af World Match Racing Tour, hvor Københavns Havn bliver skueplads for de potente M32 racere som der fra næste sæson skal sejles i.

Man kan jo blive helt forpustet af bare denne remse, og som tidligere nævnt deltager Egå Sejlklub i aktiviteterne. KDY har simpelthen hentet forstærkning, i en af de klubber som de mange gange tidligere har samarbejdet med, specielt ved storbåds-sejlads.

Link til ORC Worlds 2016 her

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer