Bådmagasinets billedgalleri

Youth Olympic Games i Singapore: Prikkerne bliver siddende

24-08-2010 12:10 Hans Henrik24 Aug 2010 10:10 - Annett Petersen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Endnu en laaang dag venter. Foto: Annett Petersen

Vinden var i øst og stik modsat de andre dage. Vejrmeldingen sagde, at den ville dreje mod syd eller nord eller slet ikke, alt efter hvor man checkede.

Rent land – men vandet?
I første sejlads er startlinien ok, men banen er skæv. Céline kommer rigtigt godt fra start side om side med Lara Vadlau fra Østrig, men midt på første opkryds går alt i stå for hende, og hun runder topmærket som nr. 21. Hun sejler et godt lænseben og næste opkryds sejler hun sig længere op og slutter som nr. 14 i mål. ”Jeg er ikke helt klar over hvad der skete på det opkryds, men efter at jeg har talt med nogle af de andre sejlere, er der noget der tyder på, at det har været tang, plastikposer eller noget andet på svær eller ror. I dag har rigtigt mange haft problemer med det, meget mere end de andre dage.” fortæller Céline efter sejladsen. Sejladsen vindes af Gu Min fra Kina efterfulgt af Constanze Stolz fra Tyskland og Daphne van der Vaart fra Holland.

Posen rystes i første sejlads - og i anden
Der var også andre, der havde problemer. Singapores Natasha Yokoyama sluttede 1. sejlads på en 20. plads og Brasiliens Claudia Mazzaferro på en 12. plads. Det gav lidt luft til konkurrenterne der lå umiddelbart efter. I anden sejlads lignede det mere noget vi havde set før. Céline i en god start og sammen med førergruppen op til første mærke på en 4. plads. Race Committee havde valgt at pigerne i denne sejlads skulle have en ekstra runde, og der blev kæmpet rigtigt hårdt i toppen. Lidt op og lidt ned, ved hvert mærke byttet lidt om på rækkefølgen, men da de krydsede mållinien lå hollænderen Daphne van der Vaart som 1, Finlands Niki Blässer som 2, Østrigs Lara Vadlau som 3 og Céline som 4.

Så blev vinden brugt op
Der er et virkeligt stort ønske fra Race Committee side om at få gennemført 11 indledende sejladser, så de to dårligste placeringer kan fratrækkes, og derfor fik de hurtigt sat en tredje sejlads i gang. Denne gang dog nok lidt for hurtigt, for linien var kort og skæv og topmærket kunne næsten holdes oppe på bagbord halse, hvis ikke strømmen havde været så kraftig. I takt med at vinden forsvandt og strøm og store skæve bølger vedblev med at være der, så feltet temmelig tilfældigt ud og nogen sejlede endda baglæns. Vi sad fire coaches og ønskede at sejladsen blev stoppet, da det ikke længere var fair sejlads, sådan som ISAF forskrifterne gør det muligt. Vores bønner blev hørt og vi kunne trække nogle trætte piger i land.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer