Bådmagasinets billedgalleri

Desjoyeaux gør det igen

02-02-2009 13:00 Hans Henrik02 Feb 2009 12:00 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Michel Desjoyeaux vinder Vendée Globe for anden gang og med ny rekord på 84 dage. Foto: JEAN MARIE LIOT/DPPI/VENDEE GLOBE.

Michel Desjoyeaux har ikke bare knust al modstand på vandet, men rekorden for solosejladsen Vendée Globe er også slået. Efter mere end 28.000 sømil med en gennemsnitsfart på over 13 knob, skar Desjoyeau,x i båden Foncia, over tre døgn af rekorden.

Multitalentet Desjoyeaux vandt sejladsen i 2001, hvor franskmanden den gang kun var ét døgn foran den unge brite Ellen MacArthur.

”Det er fantastisk. Jeg har måske gjort det for otte år siden, men det er stadig fantastisk - jeg kan ikke forstå det. Jeg har brugt to måneder på at forstå hvad der sker, hvordan jeg gør det, så nu nyder jeg det bare og må tænke over det senere,” fortalte Desjoyeaux efter målgangen i går.

Desjoyeaux kom dog ikke let til sejren. Allerede 200 sømil efter starten på Vendée Globe måtte sejleren vende om med utæt ballasttank og kortsluttet elektronik. 40 timer senere kunne Desjoyeaux genstarte, men lette forhold gjorde længe, at de forreste både udbyggede føringen. Først efter 37 dage til søs og mange havarier hos konkurrenterne kunne Desjoyeaux overtage føringen.


Foncia og Michel Desjoyeaux følges i mål i Les Sable d’Olonne på vej til en fantastisk sejr. Foto: JACQUES VAPILLON/DPPI/VENDEE GLOBE.


Jourdain kæmper for at gennemføre
Med over 1200 sømil til mål i Les Sable d’Olonne kæmper Desjoyeauxs gamle ven, Roland Jourdain, med at holde sin båd Veolia Environment på ret køl. Uden den tunge bulb på kølen er det utroligt, at båden endnu ikke er kæntret i de udfordrende forhold med op til 20 sekundmeters vind og 6-8 meter høje bølger. Jourdain har sat kursen mod Sao Miguel i Azorerne, hvor situationen skal vurderes. Sejleren, der længe var den eneste, der kunne true Desjoyeaux på førstepladsen, vil gøre alt for at kunne gennemføre sejladsen.

Med Jourdain ude af topstriden øjner Sam Davies, der lige nu ligger på fjerdepladsen, en podieplacering. Det bliver en tæt kamp mod Marc Guillemot, der kun ligger 100 sømil efter den engelske sejlerpige.

http://www.vendeeglobe.org/en/


Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer