Bådmagasinets billedgalleri

OL-mestre finder båden frem igen

21-10-2008 13:40 Hans Henrik21 Oct 2008 11:40 - Pressemeddelelse/Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

49'er klassen er altid god for lidt action. Og der er meldt vind i weekenden...

Hele 20 49'ere fra flere lande, samt RS:X windsurfere og 29'ere - det er den mest spektakulære, publikumsvenlige, og skal vi sige fremtidsrettede del af sejlsporten, der kommende weekend mødes i Århus. Det handler om DM (for 29'erne Jysk mesterskab), og det hele serveres for publikum og medier på et sølvfad. Vi har modtaget følgende pressemeddelelse fra arrangørerne Sailing Århus:

GPS Tracking live på nettet
Er du ikke lige i Århus i weekenden, skal du ikke fortvivle; du vil kunne følge DM sejladserne i 49er og RSX live via GPS/positionstrackere monteret på hver eneste båd og surfbrædt og præcis følge med i bådenes placeriner og performance. Trackingen vil kunne følges via Sailing Aarhus hjemmside eller på

Backup i Volvo
Trackingen gennemføres i tæt samarbejde mellem Sailing Aarhus, ActivInstitute (under Århus Universitet), TracTrac og er financieret via støtte fra Danmarks Idrætsforbund. Det er i øvrigt samme setup der blev benyttet under ISAF Youth Worlds og faktisk også under det aktuelle Volvo Ocean Race som backup for det højtprofilerede Virtual Spectator da det brød ned.

"Medalrace" søndag kl. 14.00
Hvis I hellere selv vil opleve sejladserne "the old fashion way" er der også stor mulighed for det, idet stævneledelsen har planlagt at gennemføre en "medalrace" kl. 14.00 søndag, hvor banen bliver lagt så tæt som muligt på land (ved Århus Lystbådehavn, den nyanlagte kystpromenade). Netop disse sejladser vil i øvrigt blive fulgt og filmet fra helikopter, så mon ikke der er dømt højspænding på havnen.

Guldvinderne med
Tilmeldinger i de enkelte klasser
Pt er der i 49er klassen 20 entries, heriblandt naturligvis OL guldvinderne Warrer og Kirketerp, deres skarpe rivaler brødrene Hansen plus stort set hele den danske 49er klan samt også sejlere fra Finland, Sverige og Tyskland.

Far & Søn
I RSX klassen er der 17 tilmeldinger, heriblandt Torben Kornum senior og Sebastian Kornum junior og overraskende endnu en far/søn konstellation idet Jonas Kældsøs far Erich også stiller op i RSX klassen. Det er den store generationskamp, hvilket yderligere understreges af, at Finn Betons" datter Mille B. Jensen har sin debut til et surf DM - om Finn også stiller op har vi dog endnu ikke få bekræftet :-)

Også junior-sejlads
I 29er klassen, som afvikler Jyske Mesterskaber samtidig, er der pt 10 tilmeldinger, men yderligere en stor håndfuld skulle efter sigende være på vej.

"Så der er i den grad lagt op til et brag af en weekend", forlyder det altså fra Thomas Capitani Nielsen, direktør i Sailing Århus.

www.sailing-aarhus.dk
www.aarhussejlklub.dk


Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer