Bådmagasinets billedgalleri

Båden solgt for 167,63 kr. ved en fejl

17-10-2008 13:30 Hans Henrik17 Oct 2008 11:30 - Jakob Johannsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen
En tysker, der bød på en båd-auktion på nettet, har scoret kassen, og samtidig har kommende sælgere, der benytter den populære auktionsform, har fået sig en lektion i, hvor vigtigt det er at være omhyggelig, når man udfylder skemaets bokse.

Retten i Køln har besluttet, at en tysk sejler fra Porz ved Rhinen, skal udlevere sin Jeanneau Sun Way 21 – en 6,5 m sænkekøls båd med kahyt – til en mand, der bød 22,5 euro for båden, og ikke blev budt over inden tidsfristens udløb.

”Den uheldige sejler og ejer af Jeanneau Sun Way 21 båden, havde tilsyneladende glemt at udfylde boksen med en mindste pris, som han håbede at kunne sælge for mindst 12.000 euro eller 90.000 kr. fortæller en repræsentant for retten i Køln, Hubertus Nolte til den lokale presse.

Og selvom sælgeren forsøgte at trække sin båd tilbage fra auktionen på grund af “tekniske problemer”, så mente retten at købet skulle stå ved magt. De almindelige forretnings love gælder også for internet auktioner, derfor bliver han nødt til at sælge til den pris, siger Nolte. – Han kan i hvert fald ikke påstå, at han slet ikke ville sælge båden.

Den uheldige sejler har kun den mulighed, at han betaler en erstatning til køberen på omkring 12.000 euro for at have vildledt på auktionsiden www.AllesAuktion.de

Retten i Køln afgjorde sagen allerede i begyndelsen af september, men resultatet er først blevet offentliggjort i denne uge.

Retsrepræsentanten Hubertus Nolte siger, at der har været flere tilsvarende sager de sidste år.

-Jeg kan huske en tilsvarende sag, hvor en traktor, der skulle have indbragt mindst 60.000 euro, blev solgt for 51 euro (380 kr.), fordi ejeren havde glemt at skrive en mindstepris. Den sag blev også afgjort til købers fordel.


Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer