Bådmagasinets billedgalleri

Ny Dragonfly kan trailes på landevejen

14-10-2008 13:42 Hans Henrik14 Oct 2008 11:42 - Jakob Johannsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den ny Dragon 28 Swing Wing med asymmetriske yderskrog.

Den hurtige Dragonfly 35 trimaran får en lillesøster til vinter, som er seks fod kortere med alt hvad det betyder, men til gengæld kan den trailes på landevejen efter en større personbil.

Den ny trimaran hedder Dragonfly 28 Swing Wing, er kun 2,55 m bred, når den klappes sammen, og med en solid landevejstrailer kommer vægten ikke over 2.200 kg. Længden er 9,99 m.

Båden har fem køjer (2 m), separat toilet, pantry med det hele og et stor cockpit. Båden kommer til at blive fremstillet i to versioner: en standard cruising version med en 12 m alu-mast, og en racerversion med en 13,5 m kulfibermast til high-tech-sejlene.

De to yderskrog er er asymmetriske, som, når båden sejler, vil være en fod længere end hovedskroget, hvilket ifølge konstruktørerne, Jens Quorning og Steen Olsen, giver maksimal diagonal stabilitet, når båden sejler med slæk på sejlene.

Ifølge konstruktørerne, så vil det tage mellem 30 og 40 minutter at sætte Dragonfly 28 på trailer, mens det kun tager et par minutter at klappe de to yderskrog ind, hvis båden skal ligge på en almindelig havneplads. Og den kan både folde og foldes ud igen uden brug af værktøj.

Det er planen, at båden vil blive vist på Bådudstillingen i Fredericia i slutningen af februar, og prisen kommer til at ligge på 900.000 kr. inkl. moms for cruising-versionen og 1.117.000 kr. inkl. moms for raceing-udgaven.

Sådan ser hovedskroget til den nye Dragofly 28 ud.www.dragonfly.dk


Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer