Bådmagasinets billedgalleri

Sejlerne i Korsør får endelig deres kran

06-10-2008 18:00 Hans Henrik06 Oct 2008 16:00 - Claus Midjord
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen


Korsørs sejlere fik opfyldt et stort ønske, da den nye kran på lystbådehavnen blev officielt indviet i weekenden.

– Vi har virkelig manglet den kran. Med den kan vi sænke og løfte både op til 3200 kilo. Tid er blevet en stor faktor i alles liv, så det er vigtigt, at bådene kan komme hurtigt, sikkert og enkelt i og op af vandet, siger Per Nielsen, formand for kapsejladsudvalget i Korsør Sejlklub.

SydbankFonden har doneret et større beløb til sejlklubbens nye kran på Korsørs lystbådehavn.

– Vi håber og forventer, at de mange sejlere i Korsør får glæde og gavn af kranen. Vi kan se, at der længe har været behov for en kran blandt sejlsportstalenterne og byens andre kap- og lystsejlere. Desuden håber Sydbank, at kranen vil skabe mere liv på havnen og trække flere turister til Korsør, siger direktør for Sydbanks Sjælland Region, Hans Iversen, der officielt overrakte kranen på Sydbanks vegne.

Korsør Sejlklub er fundamentet for det sjællandske kraftcenter for sejlsport, byen Korsør og Slagelse Kommune gerne vil spille hovedroller i med beliggenheden ud til Storebælts gode sejlerfarvande. Blandt andet har klubben ansat en træner, som skal trække sjællandske sejlere til Korsør.

– Vi forventer at kunne trække sejlere til fra Roskilde, Ringsted, Køge og resten af Midtsjælland ved at have gode træningsforhold. I det lys er kranen meget, meget vigtig, da tid og sikkerhed jo som nævnt spiller store roller, siger formanden for kapsejladsudvalget, Per Nielsen.

Kranen kan hjælpe en gruppe mennesker, der ellers kan have svært ved at nyde sejlerlivets glæder.

– En sådan kran er altafgørende for, at handicappede kan dyrke sejlsport. Kranen kan hjælpe handicappede ned i bådene, ligesom den kan sænke bådene ned i og løfte dem op af vandet for de handicappede, siger Per Nielsen.


Fra venstre Filialdirektør Sydbank Korsør Lennart Laursen, formand for kapsejladsudvalget Per Nielsen, Regionsdirektør Sydbank Hans Iversen, formand Roel Jørgensen
Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer