Bådmagasinets billedgalleri

Tyske sejlere frigivet - nye kidnappet

16-08-2008 08:36 Hans Henrik16 Aug 2008 6:36 - Jakob Johannsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Gulf of Aden mellem Somalia og Yemen er verdens farligste farvand hvad angår pirater.

Samtidig med at den Yemenitiske kystvagt rapporterer om en ny lystbåd, der er blevet kidnappet af formodede somaliske pirater i Gulf of Aden mellem Yemen og Afrikas Horn, er de to tyske sejlere, som har været tilbageholdt af deres kidnappere siden slutningen af juni blevet løsladt efter løsepenge er blevet betalt, og er efter 41 dages fangenskab blevet fløjet til Niarobi i Kenya. Parret vil sandsynligvis være tilbage i Tyskland i denne weekend.

Det sidste nye er, at de yemenitiske indenrigsministerium har fået meldinger om at en uidentificeret lystbåd sandsynligvis er blevet overfaldet og kidnappet af sørøvere. Men da der ikke er udsendt identificerbare nødsignaler, og der endnu ikke er krævet løsepenge, kender man endnu ikke til de nærmere omstændigheder andet end at hændelsen er foregået i det smalle farvand Gulf of Aden.

Den yemenitiske kystvagt og krigsskibe fra den internationale piratblokade i farvandet, begyndte allerede natten til lørdag i sidste uge, men man ved hverken nationalitet på de bortførte eller piraterne, selvom alle gætter på at de sidstnævnte kommer fra det lovløse Somalia. Det er heller ikke oplyst, hvor mange personer, der er blevet kidnappet.

Det tyske ægtepar, der blev bortført i deres lystbåd den 23. juni, 63-årige Jürgen Kantiner og 51-årige Sabine Merck blev løsladt af deres bortførere efter en unavngiven organisation (formentlig det tyske udenrigsministerium) havde udbetalt 1 million amerikanske dollars til bortførerne.

Båden blev efterladt på kysten og er senere strandet, mens de to tyskere blev ført ind i landet i det totalt lovløse bjergrige grænseområde mellem Somalia og det selvproklamerede Somali Land.

Parret fortalte ved ankomsten til Kenya, at de var blevet mishandlet af deres bortførere. Det tyske ægtepar var på vej i deres sejlbåd fra Egypten på vej mod Thailand, der overfaldet skete.

Piratoverfald mod fiskerbåde, handelsskibe og især store lystbåde er taget til de sidste måneder, selvom den internationale skibsblokale i juni fik FN’s sikkerhedsråds godkendelse til at forfølge piraterne i området helt op på den somaliske strand.

IMB, det International Maritime Bureau meddeler, at mere end 25 skibe er blevet bortført langs med Somalias 3,700 km kyst alene i år trods den internationale flådestyrke, der holder til i den franske koloni Dibjuti, som er naboland til Somali Land.


Der findes af gode grunde ikke mange fotos af pirater, men her er et af de få, der til stadighed bliver vist i verdenspressen. Måske er det arrangeret, men næppe langt fra virkeligheden.
http://www.baadmagasinet.dk/index.php?sid=1&cid=8678&1218703872


Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer