Bådmagasinets billedgalleri

32 danske sejlere til Zoom 8 VM!

30-07-2008 08:34 Hans Henrik30 Jul 2008 6:34 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

VM i Norge starter i dag. Arkivfoto.

Det er Norge der er vært i år, nærmere bestemt Tønsberg yderst i Oslofjorden. I flere dage har den danske lejr - familier, trænere og sejlere - nydt sommeren og den norske skærgård ved Fjærholmen.

Næst største hold
180 sejlere er tilmeldt, og hvis man ser bort fra det naturlig nok store hold fra værtsnationen, er det netop Danmark der stiller det største hold til VM.

Norge og Danmark stærke
Og måske også det bedste? Annett Petersen fra Zoom 8 klubben fortæller at nordmændene har rigtig mange stærke sejlere, og at konkurrencen bliver hård - men at der er rigtig stærke kort også på den danske side.

Europamester i pigeklassen
Blandt pigerne er hovednavnet naturlig nok Lærke Buhl-Hansen fra Århus - regerende europamester i klassen og en klar medaljekandidat. Ellers skal vi blandt andet holde øje med Mia Ipsen fra Vejle, og Ea Cenholt Christiansen fra Århus.


Mathias Schnack, Furesøen: En af de danske kandidater til en topplacering. Klik for stort billede. Foto: Per HeegaardOgså gode drenge
På drengesiden ser det også lyst ud for de mange danske fans på Fjærholmen. Sejlere med niveau til topplaceringer tæller folk som Brian Nørgaard (Fredericia), Bror Tobiasen (Kerteminde) Jakob Sander (KDY), Mathias Schnack (Furesøen) og Fredrik Thaarup (SKB). Flere af dem har også mesterskabsmedaljer hængende hjemme på drengeværelset fra tidligere.

Men vejrudsigten lover bedre strandvejr end sejlervejr: Et kæmpe højtryk og 30 graders varme rugede over området i går.

Flest 14-18 årige
Zoom 8 sejles af sejlere til og med 18 år, men hovedparten af deltagerne, fortæller Annett Petersen, er 14-16 år. Vi følger op på verdensmesterskabet i de kommende dage her på sitet.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer