Bådmagasinets billedgalleri

Verdens største privatbyggede ubåd søsættes fra det gamle B&W skibsværft

01-05-2008 09:30 Hans Henrik01 May 2008 7:30 - Claus Midjord
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Peter Madsen har i perioder sovet på en madras på værkstedet for at få ubåden færdig.

Hvis bare man er tilstrækkelig opfindsom, er der tilsyneladende ingen grænser for, hvad der kan lade sig gøre. Det har Peter Madsen, også kaldet Peter ubåd, netop demonstreret. Han har netop bygget sin tredje ubåd, og den søsættes på lørdag kl. 12.00 når en kæmpekran sætter den i vandet ved det gamle B & W skibsværft over for Langeliniekajen.

Den nye ubåd, UC3 Nautilus, er bygget af en oversavet vindmøllemast med en diameter på to meter.

Peter Madsen planlægger en jordomsejling under havoverfladen i UC3 Nautilus, der har plads til mellem tre og otte personer, og som blandt andet indeholder et smalt rum med to senge og et lille køkken med kogeplader og miniovn.

Til Nyhedsavisen siger Peter Madsen, at ubådsbyggeriet er et politisk budskab om frihed.

”Du kan bare dykke ned i uger, og så er du bare væk for omverdenen. Der er ikke fundet en sikker måde at spore ubåde på endnu. Du kan bevæge dig frit og ubemærket. Det er ren anarkisme” siger han.

Den 32,5 ton tunge UC3 Nautilus er den tredje af Peter Madsens ubåde. Flere skibsproducenter har sponsoreret dele af byggeriet og det har holdt prisen nede på 1,5 millioner kroner.

Med en længde på 17,8 meter kommer UC2 Nautilus under den grænse på 25 meter, hvor der eksisterer lovgivning om ubåde i Danmark. Dermed undgår Peter Madsen en lang kamp med myndighederne, noget han tidligere har oplevet, da han forsøgte at sende en raket til vejrs.

På spørgsmålet om han ikke er en smule skør, svarer Peter Madsen ifølge Nyhedsavisen.

”Jamen, måske er det ikke mig, der er skør, men resten af verden, der sidder hjemme ved fjernsyn og forstadsvilla. Det handler om at følge sine drømme”.
2009-06-28 04:31:14 af mljhxbfm

OgNO0n ismbicefzvoz, [url=http://nqgiejqkypjn.com/]nqgiejqkypjn[/url], [link=http://tyesuvmllzyr.com/]tyesuvmllzyr[/link], http://smweqyghatvz.com/

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer