Bådmagasinets billedgalleri

Forlis skyldes hændeligt uheld

19-02-2008 12:52 Hans Henrik19 Feb 2008 11:52 - Claus Midjord
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Her ses Groupama 3 før forliset. På billedet kan man virkelig se, hvor stor trimaranen er. Klik.

Lidt over halvdelen af den samlede distance var tilbagelagt, da trimaranen Groupama 3 forliste i sit forsøg på at slå rekorden for den hurtigste jordomsejling. Forliset skete, mens skipper Franck Cammas havde en hvilepause. Til de new zealandske nyhedsmedier fortæller Franck Cammas, at selve havariet tog 10 sekunder - så var det ene skrog brækket af.

"Besætningen kunne intet gøre. Jeg mærkede at båden væltede rundt, og det stod straks klart, at vi måtte forberede os på at skulle bjerges. Og alle om bord handlede meget koldblodigt", siger han.

Franck Cammas understreger, at forliset ikke skyldtes forkerte manøvre, eller at der blev begået andre fejl ombord. Og midt i uheldet kan han glæde sig over, at skroget ikke brækkede af 40 timer tidligere. På det tidspunkt befandt trimaranen sig nemlig i det indiske ocean i et farvand med temperaturer på 3 grader celsius.

Perfekt bjergning
Der gik fire timer inden tre redningshelikoptere nåede frem til Groupama 3. Hver helikopter kunne tage fire mand, men af sikkerhedshensyn var det ikke muligt at rejse besætningsmedlemmerne op, mens de stod på trimaranen. Hver af de ti sejlere måtte derfor springe i havet, inden de kunne bjerges. Selve redningsaktionen tog mindre end en time, og alt gik efter planen.

Besætningen blev bragt i land i den new zealandske havneby ”Dunedin”, hvor de fik en hjertelig modtagelse.

Mulighed for at få trimaranen tilbage
Groupama 3 var 80 mil fra kysten da haveriet skete, og Franck Cammas vurderer derfor, at der er gode chancer for at bjerge trimaranen.

"Besætningen vil gøre alt for at få Groupama 3 tilbage. Alle har været fantastisk glade for at sejle med trimaranen, der virkelig har givet nogle sensationelle resultater", understreger han.

Franck Cammas siger, at hvis det er muligt er besætningen indstillet på at komme tilbage til næste vinter for at gentage rekordforsøget.Læs mere om det forliste rekordforsøg her:
http://www.cammas-groupama.com/do/mediatheque?type=V&sscat=172&page=0&media=1738
http://www.baadmagasinet.dk/index.php?sid=1&cid=8236&1203408919
http://www.baadmagasinet.dk/index.php?sid=1&cid=8185&1203339561
http://www.baadmagasinet.dk/index.php?sid=58&cid=7412&1203339751


Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer