Sejlere, pas på smertestillende medicin

04-02-2008 16:35 Hans Henrik04 Feb 2008 15:35 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Sejlere skal passe på smertestillende medicin. Også de ældre danske sejlere, der lider. Arkivfoto: Per Heegaard

Mavesår, astmaanfald, risiko for nedsat hjerte- og nyrefunktion og livsvarig slidgigt.

Det kan være de barske konsekvenser ved uovervejet brug af gigtmedicin i forbindelse med idræt.

Derfor går Gigtforeningen, Team Danmark og Danmarks Idræts-Forbund nu sammen om en kampagne, som skal forebygge misbrugen af smertestillende medicin ved idrætsskader.

De tre organisationer har sammen undersøgt konsekvenserne ved idrætsudøveres brug af smertestillende medicin.

Og i de kommende uger vil man informere samtlige 10.611 idrætsforeninger under DIF om problemet med kampagnematerialet 'Det skal du vide! – om idrætsskader og smertestillende medicin'.

Danske motionister er uvidende
Mange topidrætsfolk er i dag plaget af kroniske smerter, fordi hensynet til de langsigtede konsekvenser i kampens hede ofte kommer i anden række.

Men et meget stort antal danske motionister er ikke bevidst om bivirkningerne på sigt ved brug af de såkaldte NSAID-produkter (gigtmedicin).

"Smerte er jo kroppens måde at gøre opmærksom på, at der er noget galt. Hvis du fjerner smerten og tror, at du bare kan fortsætte uanfægtet, risikerer du at gøre ondt værre, og du ender med stor sandsynlighed med en kronisk muskel- eller ledskade. Sådan får adskillige danskere, også yngre mennesker, desværre slidgigt og andre følgesygdomme," lyder det fra Gigtforeningens direktør, Lene Witte.Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer