Kom til Norge min far, så skal du se bølger

20-09-2007 14:00 Hans Henrik20 Sep 2007 12:00 - Jakob Johannsen, foto og video Trygve Stensland.
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Øjebliksbillede fra kysten ved Jærens Rev i fredags.

Jæren kender de fleste danskere kun fra vejrudsigten, ”udsigt for Jærens Rev”, men det er et farvand ud for Trondheim på den norske vestkyst.

I fredags var forholdene på Jæren helt ekstreme. Bølgerne kom op i fem meters højde og de hårdeste pust fik vindmåleren op over 50 knob eller 25 m/sek.

Det var mere end 5-6 friske norske windsurfer-gutter kunne stå for, og alt gik også godt indtil mastefoden hos den ene sejler, Jon, løsnede sig fra brættet.

Det er vores norske kolleger på det norske blad og hjemmeside ”Sejlas.no” som bringer den ekstreme video fra Brætsejlerforeningen Solna.

Og som du kan læse om ved at klikke på nedenstående link, så var det på et hængende hår, at Jon kom sikkert i land.

Se de fantastiske video-billeder og læs Jon beretning, som han konkluderer med følgende tre råd til bræt-sejlere, men som godt kan overføres til andre former for ekstrem sejlads:

1. Udskift mastefoden, hvis du har brugt den længe. Det kan spare dig fra mange problemer.

2. Er det vanskelige forhold (store bølger og masser af vind) så må vi blive bedre til at holde øje med hinanden derude på havet. Det er tankevækkende at ingen af de andre så mig, da jeg lå i vandet og viftede med armene.

3. I store bølger kan vi hurtigt blive helt hjælpeløse hvis sejlkraften skulle forsvinde. Måske skulle vi alle overveje, ikke at sejle så langt væk fra kysten?

Se filmen og læs hele Jon’s beretning ved at klikke på nedenstående link. Her på redaktionen sender vi en stor tak til Trygve Stensland for filmklippet.

Et still-billede fra filmen. Læg mærke til den lille surfer midt i billede.
www.sbf.no/content/view/107/30/


Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer