Bådmagasinets billedgalleri

Knækket fald kostede måske guld

22-08-2007 17:41 Hans Henrik22 Aug 2007 15:41 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Hansen-brødre tog en lovende bronzemedalje i Qingdao. Næste år er det alvor. Foto: Christian M. Borch/Dansk Sejlunion

Peter og Søren Hansen havde den gule prik i sejlet, som tegn på, at de var den bedst placerede besætning ved For-OL i Qingdao.

Men føringen var den mindst mulige før Medal Race. Et felt med 10 både, der kæmpede en halv time.

På andenpladsen - á point med danskerne - lå de regerende verdensmestre, Stevie Morrison og Ben Rhodes, fra England, der gik hen og vandt For-OL.

Førte på første opkryds
Allerede fra start var danskerne suveræne, og førte med god margin op ad første opkryds.

Desværre mister de pludselig deres forsejl i den kraftige vind og stejle bølger.

”Det fald, der holder vores forsejl, sprænger simpelthen. Så vi må sejle det meste af sejladsen med et sejl. Det betyder, at vi sejler halv fart af alle andre. Men heldigvis ved sidste topmærke, så er der to både, der kæntrer. Dem får vi overhalet, og det er lige netop nok til, at vi bliver nr. 3,” siger Søren Hansen.

”Vi får en super start, og vi sejler bare så stærkt, at vi simpelthen trækker fra feltet. Lidt ærgerligt, at vi så ryger ned på en grejfejl, men sådan er det en gang imellem,” siger Peter Hansen.

Selvfølgelig er vi skuffet
Peter Hansen:
”Selvfølgelig er vi lidt skuffede. Vi lå nummer et, og vi har sejlet et stævne, hvor det er gået bedre og bedre hele vejen igennem. Og så slutter vi af med et Medal Race, hvor det igen ser ud til, at vi er de bedste. Men som Medal Race udviklede sig, så er vi meget, meget glade for resultatet.”Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer