Bådmagasinets billedgalleri

Hvis han ikke synker, vinder han

05-03-2007 16:20 Hans Henrik05 Mar 2007 15:20 - Jakob Johannsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Selvstyreren virkede heldigvis, da Bernard Stamm gik over mållinien ud for Norfolk på USA's østkyst.

Om bord på sin Open 60 fods Cheminees Poujoulat krydsede den schweiziske Bernard Stamm mållinie ved Norfolk Virginia USA, efter 15,725 sømils sejlads, med sammenlagt 3.000 sømil ned til sejladsens nummer to. Det kan man da kalde et forspring. Og der er da heller ikke nogen, der længere tror på, at Cheminees Poujoulat ikke vinder sejladsen, med mindre den får et alvorligt haveri på det sidste stræk til Bilbao i Spanien. Synker f.eks. Det stræk starter den 15. april og bådene eller de få både der stadig er tilbage forventes til Bilbao i Nordspanien i begyndelsen af maj.

Bernard Stamm havde allerede, da han rundede Kap Horn, to dagens forspring til sin nærmeste konkurrent japanske Shiraishi, og efter de to britiske deltagere havde opgivet distancen, kunne han tage den lidt med ro.

”Når der ikke er konkurrenter inden for et par dages sejlads, er det nemmere at koncentrerer sig 100% om at forudse vejret”, siger schweizeren, der havde store tekniske problemer under vejs fra Australien. Hans vandmaskine satte ud og hans autopilot var ude af drift en stor del af tiden.

”At miste vandmaskinen er ikke så stort et problem, som man har villet gøre det til. Det er jo ikke ørkenen vi sejler i, men havet, hvor det regner ofte. Til gengæld er det at miste autopiloten, som at miste et besætningsmedlem,” siger Stamm ved ankomsten til Norfolk.

”Nu mangler jeg bare at krydse Atlanten uden at synke, så er sejren hjemme”, slutter Bernard Stamm, der er 42 år, bosiddende i Saint Pabu i Frankrig med sin kone Catherine og parrets to døtre, Chloe og Camille.

Den forsvarende mester, der fører med 3000 sømil inden sidste etape Bernard Stamm,

Bernard Stamm kom i mål tre dage foran nummer to, Kojiro Shiraishi.
Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer