Bådmagasinets billedgalleri

Megastjerner bag ny verdensturnering

12-02-2007 08:33 Hans Henrik12 Feb 2007 7:33 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Russell Coutts vil udbrede sejlsporten med mere action.

12 hold skal kæmpe i ens 70 fods katamaraner, der hamrer af sted i samme start. Måske stiller et dansk hold op. Hvem ved?

Serien World Sailing League er ikke mindst et oprør fra America's Cup-vinderen Russell Coutts, der droppede ud af cuppen for et par år siden.

Kiwien har ved flere lejligheder kritiseret AC-bådene for at være for tunge og dyre og for langt væk fra tilskuerne.

Nu gør Coutts noget ved det i fællesskab med amerikaneren Paul Cayard. Når de to taler i sejlsportsverdenen, så ryster jorden og der lyttes i rækkerne, helt ind i ISAFs hellige haller i London.

Sejladserne skal starte i 2009, der sejles om en præmiesum på 5 mio. US dollars. Hvor præmiepenge og bådfinansiering skal komme fra kan vi desværre ikke se i pressemeddelelsen. Men bliver til noget, det gør det sikkert med de navne på tapetet.

Promotoren Joao Lagos i World Sailing League, er en tidligere Davis Cup-spiller i tennis og med meget erfaring i at skabe store sportsbegivenheder indenfor bl.a. ATP med sit firma Lagos Sports.

Det bedste fra America's Cup og OL
Coutts siger:
"Vi har planlagt det her i lang tid. Vi har søgt efter en organisation, som ville dele vores visioner for World Sailing serien. Vores partnerskab med Lagos Sports tillader os nu at annoncere serien."

Paul Cayard, tilføjer:
"Coutts, Joao Lagos og jeg bringer vores erfaringer fra America's Cup, OL og en række andre sportskonkurrencer. Vi har taget de bedste ideer fra sportsbegivenheder fra hele verden og lagt et innovativt koncept oveni. Noget der vil appellere til sejlere, sponsorer og tilskuere. Det er vigtigt at ISAF nu støtter konceptet. Og det har de gjort og er bag os," siger Cayard, der nu skal i gang med at træne med AC-sejlerne Røssberg og Radich på Desafio Espaniol i Valencia.

14 af sådanne 70 fods katamaraner skal bygges i 2008 og være klar når serien starter i 2009. De skal sejle tæt på kysten, så tilskuerne kan følge med.
Helt til venstre newzealænderen Russell Coutts, tre gange America's Cup-vinder. Helt til højre tidligere Volvo Ocean Race-vinder Paul Cayard, USA.
www.wsl2009.com/index.asp


Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer