Dansk duo ligger nr. ni ved 505-VM

29-01-2007 08:21 Hans Henrik29 Jan 2007 7:21 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

92 både sejler med i Australien og det blæser godt. Fotos: Greg Pratt

”Generelt kan man sige at samtlige danske joller gjorde en god indsats for at få brugt fratrækkerne med det samme - så skal man jo heller ikke ligge vågen om natten og tænke over dem,” siger familiefaderen Tom Bøjland med humøret oppe.

Bøjland og Karbo er på en foreløbig 29. plads, mens Larsen og Carlsson ligger nummer 51.

Forholdende til VM har været usædvanlige med en masse, men til gengæld utroligt ustabil luft - det er ikke hverdagskost at sejle i 10-14 m/sek. og så opleve 30 graders vindspring.

”Det giver nogle taktiske overvejelser om man fx skal smække kareten rundt når det nu lige gik så godt derudaf med en 15-20 knob,” siger Bøjland.

Amerikanerne og Australierne har indtil videre sat sig noget tungt på de fem første pladser, men der forventes lettere luft i løbet af ugen og så er man temmelig sikker på, at kortene bliver blandet på ny i det 92 både store felt.

Milliardær med i feltet - jolle er sjovest
VM er sponsoreret af SAP - for dem der ikke lige er med på hvad det er, så ringer der måske en klokke når vi siger Hasso Plattner / Morning Glory.

Hasso Platner er grundlægger af SAP og sejler selv med og ligger for øjeblikket nr. 19. Han har i øvrigt taget en del af sin uddannelse på Ålborg Universitet.

Tom Bøjland, 505 præsident:
”Jeg havde en snak med ham i går, og spurgte milliarderæen hvorfor han sejler 505-jolle, hvor man bliver våd, træt og øm og selv skal rigge til og slæbe båden op fra vandet?

Hasso Platners svar om sit 505-jollevalg: "This is way more fun than big boats" Tag den kølbåds-sejlere :-)

Og så købte han lige en Farr40
”Hasso er i øvrigt er blevet bedt af KDY-arrangørerne om, at stille op til Farr40 VM i Danmark og derfor har han lige har bestilt sådan en Farr40,” siger Bøjland til Bådmagasinet.

SAP og Hasso Platner støtter VM i 505.Hold fast. Det går stærkt i en 505-jolle.

www.505worlds2007.com/


Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer