Bådmagasinets billedgalleri

Reb i rugbybolden

13-12-2006 12:15 Hans Henrik13 Dec 2006 11:15 - Jakob Johannsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Man behøver aldrig at bekymre sig om at redningslinen filtrer sammen i rugby-bolden.

Læs mere på importørens hjemmeside>Rugby har gjort sit indtog i sejlsporten.

Flere gange har vi her på siden hyldet den nye svenske oppustelige hesteskoredningskrans, som indtil den folder sig ud er skjult i en rugbybold-lignende kapsel, der først åbner sig, når den er kastet ud i vandet til den nødstedte.

Faconen på aflange bold fra den ofte brutale engelske sport, har åbenbart optimale egenskaber, når det handler om at kaste langt og præcist, for nu er faconen også dukket op med en 15 meter kasteline, som folder sig ud, når bolden kastes.

Redningsmanden i cockpittet eller på molen vikler simpelt hen et øje for enden af rebet rundt om håndleddet, og kaster den gule bold, der er udført i blødt plastik, ud til den nødstedte.

Og når bolden når frem, er den forsynet med et solidt håndtag, som den nødstedte kan holde fast i, mens han bliver hale om bord.

Når redningslinen ikke er i brug (hvad den forhåbentlig sjældent er) er den nem at stuve i selv små fartøjer, og med garanti for at linen ikke filtrer sig sammen.

Rugby-rebet hedder FOX-40-kasteline og det er firmaet Pro-Safe i Korsør, der importerer det til Danmark. Den vejledende udsalgspris ligger på 248 kr. og nærmeste forhandler anvises på 32 95 28 78.

Hvis man vil kaste redningsliner længere end de 15 meter, er Pro-Safe også leveringsdygtig i 40, 60 og 80 meter liner, som skydes ud af et lille "Raketstyr". Men de henvender sig mere til søværnet og professionelle redningstjenester.


www.pro-safe.dk


Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer