Bådmagasinets billedgalleri

Jes Gram-Hansen bagud 0-2 mod Ainslie

24-07-2005 13:15 Hans Henrik24 Jul 2005 11:15 - Mick Anderson
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Ben Ainslie mangler blot en enkelt sejr over Jes Gram-Hansen for at gå videre til finalen i Portugal Match Cup. Foto: SMT.

På det seneste har han haft ryggen mod muren, Ben Ainslie, efter han har forladt afterguarden på Emirates Team New Zealands America's Cup-båd, hvor newzealænderne satser på Dean Barker som styrmand.

Den olympiske Finnjolle-mester var ikke sen til at handle - for han vil styre og ikke blot sejle med ord - så han er afmønstret AC-båden for at koncentrere sig om matchrace og det at styre en matchracer.

Han er ret hurtigt kommet med i toppen af verdenseliten, og i denne weekend er han nået til semifinalen i Portugal Match Cup, der er en del af Swedish Match Touren, og hvor modstanderen er dansk og hedder Jes Gram-Hansen.

Englænderen har taget en 2-0 føring i de krævende forhold i havnen i Cascais, hvor vinden springer 25-40 grader i løbet af sejladsen.

I den første semifinale-sejlads vandt Ainslie starten ved dommerbåden og ramte vindspringene bedre end danskeren og var langt foran ved første mærke.

I den anden sejlads startede englænderen til læ men fik en venstredrejning lige i snotten og kunne vende ind foran Gram-Hansen på en bagbord.

"Mine starter er blevet meget bedre i denne sæson. Der er stadig nogle scenarier, som skal forbedres, men hvis man er med i starten kan begge både vinde," sagde Ainslie efter sejladserne.

Der sejles bedst af fem i semi-finalen og Ainslie går videre med blot en enkelt sejr, mens Jes Gram-Hansen, Rasmus Køstner, Michael Arnhild, Chresten Plinius og Peter Poulsen skal vinde tre i træk for at nå finalen.

Peter og Peter i protest
I den anden semi-finale er to af de helt store i gang med et større slag. Peter Gilmour og Peter Holmberg har hver en sejr i semifinalen, men Peter Holmberg har en protest mod sejladskomiteen efter noget, der minder om et stort rod med forkerte jury-flag og en båd, der ikke er startet korrekt.

Protesten er endnu ikke afgjort, da denne artikel blev skrevet. Men de store har en sejr hver - indtil det afgøres, om den ene skal diskes for ukorrekt sejlads.

Vi vender tilbage til Portugal Match Cup senere, når der er fundet en afgørelse og en vinder. Forhåbentligt er vinderen dansk.


Peter Gilmour og Peter Holmberg skal også kæmpe i jury-rummet, før der er fundet en vinder i den anden semifinale. Foto: SMT.www.portugalmatchcup.com


Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer