Bådmagasinets billedgalleri

Kommentar: Panik-salget i Skovshoved

20-05-2005 01:48 Hans Henrik19 May 2005 23:48 - Nicolai Lassen, KDY-sejler og journalist
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen
De ”aktive sejlere" der med hjemmesiden www.skovshoved-havn.dk kæmper for en helhedsplan og landvinding i Skovshoved Havn har fået mange henvendelser omkring Niels Ole Carstensen, formel formand i Skovshoved Sejlklub.

Sådan starter tur- og kapsejleren Nicolai Lassen, der selv er frontkæmper blandt de "aktive sejlere". Han fortsætter:

Mange har spurgt: Hvorfor bliver han ikke i kampen om fremtiden omkring Skovshoved Havn, nævnt på linie med David Holm - formand i KDY - og Peter M. Nielsen - formand i Skovshoved Roklub?

Svaret er ret enkelt: Skovshoved Sejlklub har gennem deres formand sat sig fuldkommen uden for indflydelse.

Et godt eksempel, er Skovshoved Sejlklubs salg af KDY/SKS Match Race Center.


Niels Ole Carstensen får øredøvende kritik efter frasalg af et matchrace center.

Salget af de tre matchracere for restgælden på 600.000 kroner er første skridt i ophørsudsalget hos Skovshoved Sejlklub.

Det skete i dybeste hemmelighed, uden de relevante udvalg var involveret – men med Niels Ole Carstensen som formand.

Som aktiv sejler undres man over at denne markante beslutning ikke blev fremlagt på SKS generalforsamlingen den 16. marts i år.

Når man I pressemeddelelsen kan læse at;
”De to klubber har hen over vinteren arbejdet intenst på den fremtidige strategi for Match Race Centret”.

Det er bare ingen medlemmer i klubben blevet orienteret om. Man må spørge sig selv hvorfor dette emne ikke var med i Michael Nobels - den daværende Match Race Centret´s formands redegørelse på generalforsamlingen?

Var formanden orienteret om salg?
- Michael Nobel var måske slet ikke orienteret?

Det er også meget, meget svært at se hvordan Skovshoved Sejlklubs nye strategiplan for de kommende tre år harmonerer med dette frasalg. Match Race platformen gav Skovshoved Sejlklub en fortsat god indtægtskilde i årene fremover, med mulighed for massiv medlemstilgang i klubben.

Den mulighed har bestyrelsen og Niels Ole Carstensen definitivt ødelagt med dette salg.

Lassen: "Salgsaftalen af centeret er fortsat hemmelig, ingen medlemmer kender de økonomiske konsekvenser."


Panik
Overordnet må man konstatere, at der er gået panik i et flertal af bestyrelsen, som måske har ligget under et pres fra ledelsen og formand David Holm i KDY.

Tilmed er hele salgsaftalen fortsat hemmelig, ingen medlemmer kender de økonomiske konsekvenser – selv om alle ved at KDY løb med 3 både for kun 600.000 kroner.

På det ledelsesmæssige plan er det konstateret at bestyrelsen i KDY/SKS Match Race Center valgte at trække sig og overlade ledelsen fuldstændig til KDY´s royale bestyrelse.

Det store frivillige arbejde som Skovshoved Sejlklubs repræsentanter har udført i en lang årrække bliver åbenlyst nedgjort af deres egen bestyrelse og formanden Niels Ole Cartsensen.

På Match Race centerets egen hjemmeside står:
”…Med andre ord, arbejdstøjet på, og få det basale på plads - så kan vi få arbejdsro og begynde at udvikle centeret i den retning vi alle gerne ser.”

Føler sig snigløbet
Jeg forstår godt hvis Skovshoved Sejlklubs egne repræsentanter i Match Race Centeret føler sig snigløbet af deres egen bestyrelse og formanden Niels Ole Carstensen.

Især når der i sejlerkredse er enighed om at aktiviteten har været det mest succesfulde initiativ i dansk sejlsport de sidste 15 år.

Niels Ole Carstensen er blevet en parentes til David Holm, Skovshoved Sejlklub kan kun vente på at bliver spist af KDY og komme til at hedde "Club Royal Skovshoved".

Lige som det skete i Rungsted.

/lykkDenne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer