Bådmagasinets billedgalleri

Coutts taber finale til Barker i Congressional Cup

17-04-2005 09:30 Hans Henrik17 Apr 2005 7:30 - Mick Anderson
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Russell Coutts (forrest) og Dean Barker skal mødes igen i Malaysia. Her et billede fra Congressional Cup.

Tre newzealændere og en franskmand i semifinalen. Det måtte ende med en kiwi-succes. Og det gjorde det. Eleven mod sin mentor - Dean Barker mod Coutts.

Sidst de to sejlede mod hinanden i en finale var det med Coutts som sejrherre: AC finalen i Auckland, hvor Coutts med sit Alinghi-team lammetævede kiwierne, der knap nok kunne holde deres båd flydende.

Det var ikke tilfældet, da der ud for Long Beach i Californien i går blev sejlet finale i matchrace-stævnet Congressional Cup, hvor der skulle tre finalesejladser til, før Dean Barker, som skal styre Emirates Team New Zealands AC-båd i Valencia, kunne række armene i vejret.

I sidste og afgørende måtte Coutts se vinden skifte 180 grader på sidste ben af sejladsen. Det kom Dean Barker bedst ud af, og han krydsede i mål foran sin læremester. Dermed vinder Dean Barker Congressional Cup for anden anden gang.

Og således måtte Århus Sejlklub-sejlerne Russell Coutts, Jes Gram-Hansen, Rasmus Køstner, Christian Kamp og Michael Arnhild tage til takke med en andenplads i sæsonstarteren for de allerbedste matchracere.

Lars Nordbjerg sejlede om 7.- og 8.pladsen mod franske Phillipe Presti og tabte. Skovshoved-sejleren, der ligger nummer ti på verdensranglisten og regerende nordisk mester, mangler endnu en af de helt store sejre på matchrace-scenen for at slå helt igennem.http://www.t2p.tv/guide/concup05.php


Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer