Bådmagasinets billedgalleri

Westergaard byder ny sportschef velkommen

01-04-2005 17:32 Hans Henrik01 Apr 2005 15:32 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

KOMMUNIKATION: "Synlighed og kommunikation med de ansvarlige, Eliteudvalget, kunne gøres bedre i sidste OL-periode," siger Westergaard, der her holder pause fra sin Starbåd. Foto: Troels Lykke

Stig Westergaard, Starbådsejler, skriver bl.a. i Bådmagasinet på gaden:

"Det virker langt til sæsonstarten, men rent faktisk er den lige om hjørnet. DS er godt i gang med at få den nye elitestruktur på plads. Når du læser dette, vil jeg tro, at der er sat navn på den person, som skal varetage arbejdet med at integrere eliten i DS’ øvrige arbejde.
(Det er der ikke endnu, red.)

Tanken er at gøre det bedre end ved sidste OL-kampagne. Hvor man i helt gamle dage i højere grad lagde ansvaret for resultater og vejen til dem hos den enkelte sejler, valgte eliteudvalget med formand Carl-Erik Kjærsgaard i forrige omgang at holde tættere styr på mål og midler.

Givetvis fordi holdet som helhed var yngre. Det medførte to væsentlige problemer. Synlighed og kommunikation med de ansvarlige, Eliteudvalget, som egentlig ansvarlig for de daglige problemer. De kom til kort fordi udvalget består at frivillige med egen privat karriere og ganske enkelt ikke havde tid og overskud til at være en del af sejlernes dagligdag.

Derfor er det en knippelgod idé at lave en struktur hvor ansvar og beføjelser tydeliggøres, sådan som tankerne er med vor nye sportschef. Sejlerne må ganske enkelt vide hvem som tager beslutningerne, og hvad der kan tages beslutninger om. Ellers kan dagligdagen ikke fungere. Når man har lavet en aftale med den ansvarlige, skal det stå ved magt, så man kan agere efter beslutningerne."

Ovennævne er indledningen af Stig Westergaards tanker fra Bådmagasinets april-nummer, hvor gode ideer sendes videre til OL-holdets nye sportschef. Det handler bl.a. om at lave træningsmiljøer herhjemme. Man behøver ikke at tage helt til Miami for at lære at sejle, er en af Westergaards pointer. Ord, som Paul Elvstrøm også har formuleret.

OCDs formand Jørgen Svendsen kom i uvejr og medlemmer af bestyrelsen forlod ham efter hans flirt med Sejlunionen. Læs om sagen i Bådmagasinet. Foto: Nikolaj Dyring


Øvrige ting du kan læse i nyt Bådmagasinet:
Hvad skete i Fredericia?
Nyheder, mennesker, både. Læs om en bådudstilling med 37.000 besøgende.

Ballad - en stor bådklasse
Glade bådejere fortæller om deres
kønne båd med klassiske linjer.

Den lovlige husbåd
For et par millioner kan du købe en myndighedsgodkendt husbåd.

Seks både på seks år
Sejleren, der efter tre motorbåde skiftede til sejlbåd og nu har haft tre af slagsen.

Hvorfor strander coastere?
Statistik viser at coastere oftest går på grund på hundevagten.

Prisbelønnet Royal Denship
Mick Anderson var på Århus Bugten
i 80 fods luksus til manden som har alt.

SeaRay 200 Sport
Høj kvalitet, fikse detaljer, klassisk
snit og en konkurrencedygtig pris.

Merry Fisher 530 C og 580
To både med fokus på funktion
og fordelagtige priser.

Krig i Opti-forening
Bestyrelsesmedlemmer har forladt
OCD-formand i protest.

I form med Bojsen-Møller. Få ved noget om fysisk træning til sejlere som elite-sejleren Jens Bojsen-Møller. Denne gang får kølbåds-folket gode råd før sæsonstart. Foto: Per HeegaardUdvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer