Bådmagasinets billedgalleri

Useedede Mohr strøg til tops

22-03-2005 12:56 Hans Henrik22 Mar 2005 11:56 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

SAMLING: Det kunne ligne fleetrace, men forholdene samlede finalen og petitfinalen ved topmærket. Sten Mohr var først rundt og vandt årets første MRC-stævne i Skovshoved. Fotos: Joakim Rechnitzer.

Har man en gang været på toppen, er man vel altid på toppen. I weekenden viste den tidligere verdensetter i matchrace at han ikke helt har glemt duellens kunst. På trods af at være useedet udnyttede Sten Mohr de kun tre gennemførte flights om lørdagen til at kvalificere sig til finalen. Søndag gennemførtes ligeledes tre flights i anden gruppe for at finde frem til finalernes sidste deltagere. Jakob Lindstrøm var bedst i den lette vind og sendte svenske Tomas Gabinus til petit finalen mod Peter Wibroe og Lars Nordbjærg i kamp om femtepladsen mod Rasmus Viltoft.

Finalen skulle afgøres på kun en sejlads. Vinden var forsat helt let, mens den kraftige nordgående strøm satte taktikkerne på prøve. Det var især ved rundingen af topmærket på anden omgang at strømmen for alvor satte en stopper for bådene. Næsten to minutter tog det Mohr at runde mærket, mens Lindstrøm var fanget i modstrømmen og den drejende vind. Finalen var allerede her afgjort til Mohrs fordel.


KOLLISION & STRAF: Peter Wibroe til læ presser svenske Gabinus til straf ved topmærket. Det var dog ikke nok for den unge skipper til at tage tredjepladsen.


Ved samme topmærke var Peter Wibroe kommet helt op på sin svenske modstander i kampen om tredjepladsen. Gabinus blev tildelt en straf i rundingen, men bådene kunne ikke sejle strømmen op. De to både lå parallelt i flere minutter ved mærket før svenskeren til luv kunne vende væk. Wibroe fulgte med, men kunne ikke hente svenskeren i mål. Lars Nordbjærg tog femtepladsen efter sejr over Rasmus Viltoft.


TAKTIK: Med kraftig strøm kunne det ikke betale sig i den lette vind at sætte spiler. Wibroe kom igen mod Gabinus trods den store afstand på lænseren.


Resultat, MRC 1 Skovshoved – grade 4
1 Team Sten Mohr
2 Team Jakob Lindstrøm
3 Team Tomas Gabinus
4 Team Peter Wibroe
5 Team Lars Nordbjærg
6 Team Rasmus Viltoft
7 Team Anders Lassen
8 Team Susanne ward
9 Team Lasse Dalkiær
10 Team Henrik Kongsbak
10 Team Anton Wester
10 Team Camilla Ulrikkeholm

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer