Bådmagasinets billedgalleri

150 tilmeldte til to-mands havsejlads

26-12-2004 08:00 Hans Henrik26 Dec 2004 7:00 - Mick Anderson
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

To-mands havkapsejladsen Watski Skagerrak TwoStar Tour 2005 er så populær, at der er venteliste for at komme med.


Tirsdag i denne uge var sandsynligvis første gang, at skandinaviske hav-kapsejlere skulle tidligt op for at melde sig til en kapsejlads.

Da registreringen til Watski Skagerrak TwoStar Tour 2005 begyndte klokken syv, stod de første allerede i kø for at komme med. Efter den første time var 60 både tilmeldt, og efter 29 timer var loftet på 150 deltagere nået, og de første allerede skrevet på venteliste.

Ny kapsejlads med kæmpe succes
Watski Skagerrak TwoStar Tour fik sin debut i juni i år med mere end 130 to-mands besætninger i lige så mange både.

Kapsejladsen er en 300 sømil lang event, som starter på Hankø i Oslofjorden og første etape går til Arendal, hvor sejlerne får tre timer til at sove i, lave reparationer og tale med medierne.

Derefter krydser de Skagerak og sejler mod Marstrand i den svenske skærgård nord for Gøteborg, hvor deltagerne har et pit-stop, inden de sejler tilbage mod nord og Hankø.

Knut Frostad med i feltet
Feltets både er en blanding af almindelige sejlbåde, hard-core havkapsejlere med for eksempel syv 6.5 Mini'er, der bruges i MIni Trans-At, som de mindste og helt op til den anden ende af skalaen, hvor man finder en 65-fods fuldblods one-off racer.

Kapsejladsen er så populær, at den tiltrækker store navne som Knut Frostad, der var skipper ombord på dJuice Dragon under sidste Volvo Ocean Race, Melges 24-sejler Kristoffer Spone og Sydpols-eventyrer Cato Zahl.

Selvom kapsejladsen er norsk, er der også deltagere fra Sverige, Tyskland og Danmark.

Vi prøver at finde frem til nogle af dem. Og når det sker, kan I læse mere om det her på siden.

Fortsat god jul fra redaktøren.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer