Bådmagasinets billedgalleri

Europajollen på vej ud af OL

11-11-2004 08:28 Hans Henrik11 Nov 2004 7:28 - Peter Ernstved Rasmussen, Ernstveds bureau
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

UD AF OL: Danmark har stolte traditioner i Europajollen - senest med OL-bronze til Signe Livbjerg. Nu synes løbet kørt for Europajollen i OL sammenhæng.

Europajollens dage som OL-klasse synes talte. Det kan man konstatere efter formiddagens møde i ISAFs Events Committee, som blev afholdt på Hotel Marriott i København.

Mens Russell Coutts og Jesper Bank tumlede i et par matchracere lige uden for vinduet kunne observatører som blandt andet kronprins Frederik, landstræner Theis Palm, eliteudvalgsformand Carl Erik Kjærsgaard og ISAF-medlem Kim Andersen se, at et flertal på 11 ud af 20 stemmeberettigede valgte at anbefale Laserjollen i disciplinen "enkeltmandsjolle for kvinder".

I samme afstemning fik Europajollen syv stemmer, Bytejollen en enkelt, mens ingen stemmeberettigede valgte at placere deres stemmer på hverken Falshjollen eller Zoom 8.

“Europajollen har ikke en chance, når anbefalingen blev så klar,” siger ungdomskonsulent Anders Kristensen, der selv overværede mødet i lokale ‘Vesterhavet I’.
“Og det er ærgerligt, selv om det rent ungdomsmæssigt gør mit arbejde meget lettere.”

På samme møde besluttede et klart flertal på 13 at anbefale det nye Neil Pryde surfboard som afløser for Mistralbrættet, mens Events Committee i de øvrige discipliner valgte at anbefale de eksisterende bådklasser: Finnjolle, Laser, Star, Yngling, 470 for både mænd og kvinder, Tornado og 49'er.

Fredag træffer Council endelig afgørelse om, hvilke klasser der skal sejles i til OL.

/nitz

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer