Herlige surfture i Mouton Cadet Cup

11-10-2003 18:32 Hans Henrik11 Oct 2003 16:32 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

VENTETID: BB-10 meter-gast Stig Nielsen på Helsingør-båden Odie venter 51 minutter på at 2. start går -mens vi andre sidder i kahytten. Foto: Troels Lykke.

Verdensmestrene i X-99 Velux, Flemming Fjord og co., tyvstartede i dag i første af to sejladser i Mouton Cadet Cup, og måtte surt sidde over blandt syv X-99'ere.

Det gav plads til konkurrenten M.J. Eriksson, som på op-ned-banen tog en førsteplads. Ombord på denne båd er bl.a. ejeren Peter Bolvig, ex-jordomsejleren Bo Hasseriis og Bådmagasinets Morten Brandt, som var med til at lave skarpe luv-starter.

I dag gjaldt det nemlig om at komme nord på da strømmen bovede de bagbord både op.

I anden start var Velux med og tog sejr og kom først i mål i anden start.

BB 10-meter på surftur
Selv sejlede undertegnede på BB 10-meteren Odie fra Helsingør. Her holdte vi boldtræet for ejeren, sejltøjsproducenten Lars Findsen fra Sail Xtreme. Vi tog med Stig Nielsen og ex OL 470-jolle gasten Jesper Pilegaard et par førstepladser, og havde de fedeste surfture med 13-14 knob over grunden, hvor vand stod op og ud i begge sider.

BB 10-meteren skuffede ikke da Bådmagasinet samtidig foretog brugtbådstest. I første dyst sejlede vi fra samtlige X-99'ere, hvor visse kæmpede med kæntringer på læns.

Vor fotograf Per Heegaard fik skudt seværdige billeder til reportage i vort blad. BB-10 meter-båden var som en u-båd på kryds, vi lå lavt og bølgerne stod ind over. Og med skarpe kanter får man ondt i bagdelen.

VENTETID ll: BB 10-meter-ejer Lars Findsen venter 51 minutter i kahyt før anden start. Foto: Troels Lykke.


Buksesnedkeren kom sent i gang
I anden start lå feltets største båd, Buksesnedkeren, over stregen da starten gik i anden sejlads, alligevel tog de sejr både på sejl- og præmietid.

Tre X-412'ere kæmper indædt, med Thomas Majdahl Hansen i Eye2Eye i nærkamp med Thomas Kjær i Triple-X. Triple-X, rorsmand Mads Christensen, styrtede på læns og mistede et spilerskøde og førstepladsen i anden sejlads, hvor gasterne Morten Lorenzen og Morten Halkier var helt under vand i flere sekunder.

Omtrent kun halvdelen sejlede i anden sejlads efter mange spilere og storsejl ikke ville mere. Sejladsen slutter søndag.
www.kdy.dk


Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer