Herlige surfture i Mouton Cadet Cup

11-10-2003 18:32 Hans Henrik11 Oct 2003 16:32 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

VENTETID: BB-10 meter-gast Stig Nielsen på Helsingør-båden Odie venter 51 minutter på at 2. start går -mens vi andre sidder i kahytten. Foto: Troels Lykke.

Verdensmestrene i X-99 Velux, Flemming Fjord og co., tyvstartede i dag i første af to sejladser i Mouton Cadet Cup, og måtte surt sidde over blandt syv X-99'ere.

Det gav plads til konkurrenten M.J. Eriksson, som på op-ned-banen tog en førsteplads. Ombord på denne båd er bl.a. ejeren Peter Bolvig, ex-jordomsejleren Bo Hasseriis og Bådmagasinets Morten Brandt, som var med til at lave skarpe luv-starter.

I dag gjaldt det nemlig om at komme nord på da strømmen bovede de bagbord både op.

I anden start var Velux med og tog sejr og kom først i mål i anden start.

BB 10-meter på surftur
Selv sejlede undertegnede på BB 10-meteren Odie fra Helsingør. Her holdte vi boldtræet for ejeren, sejltøjsproducenten Lars Findsen fra Sail Xtreme. Vi tog med Stig Nielsen og ex OL 470-jolle gasten Jesper Pilegaard et par førstepladser, og havde de fedeste surfture med 13-14 knob over grunden, hvor vand stod op og ud i begge sider.

BB 10-meteren skuffede ikke da Bådmagasinet samtidig foretog brugtbådstest. I første dyst sejlede vi fra samtlige X-99'ere, hvor visse kæmpede med kæntringer på læns.

Vor fotograf Per Heegaard fik skudt seværdige billeder til reportage i vort blad. BB-10 meter-båden var som en u-båd på kryds, vi lå lavt og bølgerne stod ind over. Og med skarpe kanter får man ondt i bagdelen.

VENTETID ll: BB 10-meter-ejer Lars Findsen venter 51 minutter i kahyt før anden start. Foto: Troels Lykke.


Buksesnedkeren kom sent i gang
I anden start lå feltets største båd, Buksesnedkeren, over stregen da starten gik i anden sejlads, alligevel tog de sejr både på sejl- og præmietid.

Tre X-412'ere kæmper indædt, med Thomas Majdahl Hansen i Eye2Eye i nærkamp med Thomas Kjær i Triple-X. Triple-X, rorsmand Mads Christensen, styrtede på læns og mistede et spilerskøde og førstepladsen i anden sejlads, hvor gasterne Morten Lorenzen og Morten Halkier var helt under vand i flere sekunder.

Omtrent kun halvdelen sejlede i anden sejlads efter mange spilere og storsejl ikke ville mere. Sejladsen slutter søndag.
www.kdy.dk


Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer