Rudkøbing Sejlsklubs stander blafrede flot i vinden, da verdens største sejlskib, STS Sedov, rundede Kap Horn.

Rudkøbing stander runder Kap Horn

15-10-2012 11:08 Trine Søe15-10-2012 09:08 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den langelandske sejlklubs stander med de tre blå fisk blafrede flot i vinden, da den var sat som en gøs ved stævnen om bord på verdens største sejlskib, STS Sedov. Kap Horn og Drake Strædet er kendt og berygtet som et af verdens farligste steder for sejlads. Hundreder af skibe og tusindevis af søfolk er gået til bunds på dette sagnomspundne sted ved Sydamerikas sydspids.

Fantastisk oplevelse at runde Kap Horn

Den firmastede bark rundede det berømte horn med Rudkøbing Sejlklubs Søren Stidsholt Nielsen påmønstret som letmatros. Søren Stidsholt Nielsen fortæller: "Efter en barsk tur ned over Sydatlanten og forbi Falklandsøerne var vi så heldige at runde Hornet på en dag, hvor vindene tog sig en forholdsvis slapper. Alligevel blev det en hel fantastisk oplevelse at runde dette sted i verdens største sejlskib".

søren

Fantastisk oplevelse at runde Kap Horn

Kæmpe sejlskib

STS Sedov er hjemmehørende i Murmansk i Rusland og er skoleskib for omkring 100 kadetter. Den blev bygget i Kiel som fragtskib i 1921, og er den ene af kun to sejlende skibe fra windjammernes storhedstid. Sedov er på vej jorden rundt med besøg i 25 lande. Sedov har en størrelse, der reducerer enhver lystbåd til et stykke legetøj: 120 meter lang, 15 meter bred, dybgang 6,5 meter, 32 sejl, sejlareal 4200 kvm og mastehøjde 60 meter.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer