I går gik Christine Jürgensen og tidligere elitesejler Emil Toft fra ACTIVE Institute i gang med de konkrete brugerundersøgelser, der ligger til grund for de kommende produkter, og vil i fremtiden være hyppige gæster på havnen.

Nyt innovationsprojekt skal forbedre medaljechancer

05-10-2012 07:55 Søren Øverup05-10-2012 05:55 - Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

 

Sailing Aarhus og ACTIVE Institute er igen gået sammen i et innovationsprojekt om optimering af sejlsporten. Målet er at lave et teknologibaseret redskab, der skal kunne hjælpe de danske elitesejlere til at udnytte deres træninger bedre og dermed øge de danske sejleres konkurrenceevne mod de udenlandske konkurrenter.

Det er med midler fra EUs Interreg projekt om "Eventbaseret Innovation" at ACTIVE Institute sammen med Sailing Aarhus har opstartet endnu et innovationsprojekt.

Under det nyligt overståede Eurosaf i Aarhusbugten blev der afholdt en innovations-workshop med deltagere fra bl.a. Sailing Aarhus og IT-forums medlemsvirksomheder. Her fremlagde Torben Houborg fra Sailing Aarhus en række konkrete problemstillinger og udviklingsopgaver fra sejlsportens verden.

Der var mange virksomheder der bød ind på opgaverne og den konkrete designproces er nu gået i gang.

I går gik Christine Jürgensen og tidligere elitesejler Emil Toft fra ACTIVE Institute i gang med de konkrete brugerundersøgelser, der ligger til grund for de kommende produkter.

De to fulgte indledningsvis sejlernes træning sammen med landstræner Finn Beton og vil i den kommende tid være hyppige gæster havnen, hvor de sammen med sejlerne og landstræneren skal forsøge at få kortlagt deres ønsker til et teknologisk træningsredskab.

Baggrundsinformation

Det er ikke første gang Sailing Aarhus og ACTIVE Institute samarbejder om et innovationsprojekt. Tidligere har de haft succes til at bane vejen for TracTrac, der gennem intens eventbaseret innovation fik udviklet en betaversion til et formidlingsredskab, som præsenterede sejlsportskonkurrencen EUROSAF 08 og 505 i 2010 i en hidtil uset 3D model, så tilskuerne på land kunne følge med i sejladserne. Betaversionen blev ved disse events opdaget af Volvo Ocean Race og i særdeleshed TracTrac fik derefter ordrer i bogen.

Målet er denne gang, at kunne fremvise et træningsredskab ved EM i 49’er 2013. 

For yderligere oplysninger om projektet og brugerstudierne på havnen kontakt Christine Jürgensen på cj@activeinstitute.dk eller mobil 22 734 934

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer