Jan Christiansen og Peter Måhr har været på skummelt spiontogt hos SL-16 konkurrenterne.

Spionerede i skumringen

18-07-2014 16:26 Henrik Hansen18-07-2014 14:26 - Henrik Hansen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

SL-16 sejlerne Peter Måhr, Egensedybet, og Martin Holm Schwensen, Svendborg, bøvler stadig med at finde den sidste fart, selvom det er blevet bedre hver eneste dag. Derfor har Peter og jeg leget spioner torsdag aften i skumringen og fredag morgen, hvor vi har opmålt samtlige af topbådene i SL-16 klassen.

Tanken er, at vi til næste års YSWC både kan få en teknisk stærk båd, men også en hurtig båd med i konkurrencen. Vi har nu indsamlet en masse viden om konkurrenternes størrelse og deres grund set-up til de forhold, vi har sejlet i her i Tavira. Det bliver en god hjælp til det kommende års forberedelser...

Torsdag var en god dansk dag. Efter timers vel anvendt ventetid på havnen, kom vi på vandet til en flot og hurtigt opbyggende søbrise. For flere danske besætninger gav erfaringerne fra de sidste dage udbytte i dagens sejladser.


Bedre starter i 420
For 420 pigerne Natacha Saouma (Kerteminde Sejlklub) og Cille Smedegaard (Vedbæk Sejlklub) begyndte samarbejdet i båden at fungere mere effektivt, og det kom til udtryk i bedre starter, bedre gennemført strategi og to rigtig gode sejladser. Besætningen lå længe som nr. 10 i en af dagens sejladser, men droppede lidt til slut.
For 29er-drengene Daniel Nyborg og Sebastian Wright-Olsen (Yachtklubben Furesøen) var der markante forbedringer i den mentale gennemførelse af starterne, hvor besætningen er kommet til den erkendelse, at de nok ikke har haft det fornødne mod til at kæmpe og ikke har haft den nødvendige energiudladning, som en god start kræver. Det blev lavet om i går.


Teknik i udvikling
For Daniel og Sebastian har sejlaserne her i Portugal også været deres første i en klassisk, stor søbrise. Deres teknik i båden har udviklet sig meget over dagene, og i går var en milepæl, hvor de fandt nye trim og ny teknik til at få mere fart i de lange flade dønninger, som har præget sejladserne de sidste dage.

Pernille Aaberg fra Fredericia Sejlklub/Egå Sejlklub kravler langtsomt op af kompetencestigen. Hun er både ung som person - og ung i Laser Radial. Dag for dag har hun justeret ind på de tekniske krav i sejladserne samt fået mere styr på fundamentale elementer i Laser-starterne, som er nogle af de mest intense.
 

Danske placeringer efter dag 3 ved YSWC:

Laser Radial Drenge
7. (10) Patrick Döpping (Egå Sejlklub) 

Laser Radial Piger
36. (33) Pernille Aaberg (Fredericia Sejlklub/Egå Sejlklub)

420 Piger
21. (23) Natascha Saouma-Pedersen og Cille Smedegaard (Kerteminde Sejlklub/Vedbæk Sejlklub)

29er
15. (189 Daniel Nyborg og Sebastian Olsen (Yachtklubben Furesøen)

SL16
15. (15) Martin Holm Schwensen og Peter Måhr (Svendborg Sunds Sejlklub/Sejlklubben Egensedybet)

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer