Bådmagasinets billedgalleri

Når H-båds DM sejles på Ebeltoft Vig, kan man lørdag den 5. juli komme tæt på med veteranskibet Skødshoved. Foto: Jens Hjorth

DM i H-båd på Ebeltoft Vig

19-06-2014 12:50 Søren Øverup16-06-2014 10:33 - Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

- 'Det er altid fedt at være i en mindre klub, hvor man mærker den lokale opbakning. Ebeltoft er også et godt sted, fordi vi kan være samlet på havnen, og der er både by og natur i gåafstand. Jeg har ikke selv sejlet der før, men jeg har hørt, at der er godt sejlervand, hvor vinden varierer over banen', siger formanden for H-bådsklubben Henrik Toft.

Den forsvarende mester fra både VM, NM og DM, Claus Høj Jensen og hans team fra Holbæk, er naturligt nok storfavoritter.

- Men intet er givet. 'Vi har alle de bedste med, og det kan blive meget tæt, siger formanden og nævner blandt andet Hans Ebler, Morten Nielsen og Steffen Stegger, som de oplagte udfordrere'

Sejlklubben Ebeltoft Vig har selv store forventninger til stævnet. Der er aktiveret mellem 30 og 40 frivillige kræfter til arrangementet.

- Vi vil gerne puste mere liv i havnen. Et stævne skaber sammenhold og giver et tydeligt signal om, at vi er fælles om havet, og at vi har en sportsklub, der dyrker det, siger formand for sejlklubben Ken Zier.

Flere stævner de kommende år

Det er ti år siden, der sidst har været et større stævne på Ebeltoft Vig, men der går ikke ti år igen. Til næste år er sejlklubben vært for DM i Drage. I 2017 er det Folkebådenes tur, og i 2018 kommer et stort 90 års jubilæumsstævne for Dragerne.

- En aktiv klub kan også tiltrække medlemmer. Vi skal have flere sejl på vigen, siger formanden. Han tilføjer, at klubben helt aktuelt har fået et nyt medlem på grund af arrangementet.

Man kan følge med i resultaterne fra H-båds DM på www.ebeltoft-vig.dk. Det er en hjemmeside, som Visit Djursland står bag, og her kan man også booke overnatninger i området.

FAKTA:

• Åbningsceremoni ved det gamle rådhus onsdag 2. juli kl. 20.

• Sejladser 3.-5. juli. ( 6. juli er reservedag)

• Man kan købe sig en tur tæt på kapsejladserne lørdag 5. juli med veteranskibet Skødshoved.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer