Der bliver gået til den og med tæt sejlads når Ynglingene mødes. Foto: Arkiv

Nu begynder Yngling EM i Aarhus

06-07-2012 10:50 Søren Øverup06-07-2012 07:30 - Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Marselisborg Sailing Aarhus fik tildelt stævnet for blot et halvt år siden, da den oprindelig, danske værtsklub måtte springe fra. Stævneorganisationen i Marselisborg Sejlklub har gjort et fantastisk stykke arbejde med at forberede stævnet siden, og er nu klar til at tage i mod godt 100 sejlere i løbet af ugen.

Tordag aften var 10 deltagende teams ved at tjekke ind og få indmålt og vejet bådene, sådan de er helt klar til at gå på vandet senere i dag, fredag.

Ungdoms EM afsluttes på søndag med en præmieceremoni, men allerede mandag starter det egentlige Yngling European Championship, hvor flere af ungdomssejlerne også er deltagende.

Her er tilmeldt 34 teams fra mere end syv lande og stævnet varer ugen ud. Yngling er en tidligere olympisk kølbådsklasse, der blev sejlet af rene kvindebesætninger med tre sejlere i hver båd - senest ved OL i 2008. Til OL i Athen i 2004 vandt det det danske mandskab bronze med bl.a. aarhusianske Helle Jespersen om bord.

Interessen for Yngling-klassen bærer præg af at klassen er tidligere olympisk, og det kommer til blandt andet til udtryk ved officials repræsenteret fra mange forskellige lande.

Stolte traditioner

Danskerne har stolte traditioner for at være med helt til tops i Yngling-klassen, og ved sidste års EM i Riva del Garda, Italien - fik vi en flot anden plads med Lucas Lier. Guldet gik til den hollandske båd med Jildau ter Horst, Liesbeth Boersma og Marjolein Hufen, der alle er med igen i Aarhus.

Teamet når desværre kun at deltage i ungdoms-delen, da de skal hjem til eksamener. De danske sølvvindere er også med igen, og konkurrencen forventes at blive hård og ikke mindst tæt blandt de deltagende både.

Program: Yngling European Championship

Fredag d. 6. juli 2012 Registrering og EC måling, YEC race

Lørdag d. 7. juli 2012 YEC race, EC måling

Søndag d. 8. juli 2012 YEC race, EC måling, EC tune up race,

YEC præmieoverrækkelse, Åbningsceremoni Ceremony

Mandag d. 9. juli 2012 EC race

Tirsdag d. 10. juli 2012 EC race

Onsdag d. 11. juli 2012 EC race, Championship BBQ

Torsdag d. 12. juli 2012 Fridag

Fredag d. 13. juli 2012 EC race

Søndag d. 14 juli 2012 EC race, Præmieoverrækkelse og ceremoni

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer