Gode råd
Lige nu vises artikel 1-20 af ialt 240 artikler | Næste side >>

Bådmarkedet rykker - vi giver dig gode råd ved bådhandel

Der er langt om længe kommet rigtig godt gang i bådhandlen. Mange brugte både til salg til yderst fornuftige priser. Vi giver dig 10 gode råd ved bådhandel.

10 ting du skal vide om AIS

AIS viser dig alle de store skibe i nærheden – inklusive oplysninger om deres kurs, fart, navn og planlagte rute. Men systemet har nogle begrænsninger, som det er vigtigt at kende.

Kend dit turgrej - Sikkerhed på tursejlads

Sikkerhedsgrejet til tursejlads er en nødvendig, men forhåbentlig også helt overflødig investering. Godt og funktionelt sikkerhedsudstyr er bare den bedste livsforsikring der findes. Her guider vi dig igennem det vigtigste, man bør have om bord på båden.

10 ting du skal vide om GPS kortplotter

GPS-kortplottere får flere og flere funktioner og kan integreres med den øvrige elektronik på båden, så alt kan overvåges og betjenes fra plotteren. Men det er afgørende at vælge det rigtige produkt til sit behov.

Kend dit turgrej - Furlere til flyvende forsejl

Tursejlads skal være nemt og afslappende, så her viser vi, hvordan gennakere og code-sejl kan rulles problemfrit ud og ind, og give ekstra sejlglæde og fart, helt uden at man skal på dækket.

Kend dit grej: Ringe - billigere, lettere og stærkere.

Vi så først for alvor de nye trimringe på indhalere til fokkeskødet. Nu breder de sig som ringe i vandet (undskyld) til mange andre trimformål om bord, hvor de ofte erstatter langt dyrere og tungere blokke.

Få en lugtfri båd: Ozon fjerner lugten.

Hvis der er en ubehagelig duft af mug, skimmelsvamp eller toilet, når man går ned om læ i båden, er det sjældent nok at udlufte med gennemtræk i hele båden. Lugten kan derimod klares med en ozon-behandling.

Bådens mange pumper

Moderne både har pumper til mange formål og af forskellige typer. Lænsepumper og motorvandpumper kan være livsvigtige, mens de øvrige mest er bekvemmelighedspumper, der også helst skal virke efter hensigten.

HUSK: ansvars-forsikringen dækker ikke hændelige uheld

Alt for mange bådejere har tiltro til, at bådens ansvarsforsikring dækker på samme måde som bilens. Bådens ansvarsforsikring dækker dog kun ved uagtsomhed, og ikke ved hændelige uheld. Læs her om principperne for ansvars-dækning.

Det bør du vide om galvanisk tæring

For de fleste sejlere er ”galvanisk tæring” et begreb forbundet med noget totalt uforståeligt. Få her forklaringen på hvorfor og hvordan galvanisk tæring sker, hvordan du kan måle det, og ikke mindst – hvordan det undgås.

OK-jolle, sejlklar for under 15.000 kr.

Vrag blev kapsejladsklar for under 15.000 kr. Med knofedt, opfindsomhed og ihærdighed kan man sagtens komme godt og billigt ud at sejle.

Kend dit grej - Sejlpindene også vigtige for tursejlere

Sensommerens sejlture er en god anledning til at tjekke om sejlpindene har en passende stivhed og er tapet optimalt til sejlets designede profil. Pindene har nemlig effekt på balance, fart og sejlglæde.

Alarmen kan også bruges som Endomondo for sejlere

To sejlere har udviklet et tracking- og alarmsystem, SuperSail Marine Alarm, der skal gøre op med tidligere systemers mangler og appellere til vores lyst til at fortælle vennerne, hvor vi er.

Sommerklar gummibåd: Tjek, vask og beskyt

Med et tjek er gummibåden klar til sikker sommersjov uden at tabe luften. Samtidig er det en god ide at rense og beskytte gummipontonerne, så gummibåden får en længere levetid.

Sådan sikrer du dig bedst inden sejlturen

Sæsonen er godt i gang og igen i år vil tusindvis af danskere bruge weekender og ferier til søs. Men er der styr på sikkerheden?

Hundested Havn: Federe - på den gode måde

I år var det havnefoged Søren Brink fra Hundested, der vandt æren som ”Årets Lystbådehavn”. Bådmagasinet har besøgt ham for at høre, hvad det er, han gør rigtigt.

Undgå at falde i havnen

Siden 2005 er 25 fritidssejlere druknet i havne. Omtanke, omsorg for hinanden og bedre sikkerhed i havnene kan redde den næste, der falder i.

Guide til elektronisk sikkerhedsudstyr III AIS

Hvor er de andre både - og kan de overhovedet se mig?

Højde - mysteriets komponenter

God højde! Begrebet bruges med den største lethed. Men hvad i al verden er det som giver os en god højde? Hvilke faktorer er egentlig involveret?

Nye kernetyper giver stærkere og lettere skrog

Den nyeste infusion-teknologi giver bedre både og mindre miljøbelastning. Vi har fulgt støbningen af en Olsen 370 med en helt ny version af Divinycell, der giver endnu bedre skrog.

Lige nu vises artikel 1-20 af ialt 240 artikler | Næste side >> 

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Volvo Penta Europe, Office Denmark
Firetrace - Effektiv og Økonomisk Brandsikring
Kaleche Smeden