fbpx

Tuco Marine præsenterer ny 14,99 m katamaran

Inkluder i Newsletter: Ja

Op mod sæsonen 2017 introducerer Tuco Marine en ny 14,99m arbejdskatamaran til fiskefarm-markedet. Båden er vedligeholdelsesfri, da den er bygget i komposit, hvilket sikrer meget høj styrke og minimal vægt. En konstruktion med høj styrke og lav vægt gør det muligt at forene høj fart med lave driftsomkostninger. Bådens ballastsystem muliggør desuden brug af kraner til løfteopgaver, der overgår standardkapaciteten for både i denne klasse.

Båden er designet til opdrætsbranchen, hvor den skal tjene som platform for arbejde og kranoperationer. Den unikke konstruktion er afpasset arbejdsopgaverne i branchen og muliggør blandt andet tunge løfteopgaver. Arbejdsopgaverne er mange og omfatter eksempelvis net-skifte, fodringsarbejde, undervandsinspektion, undersøgelse, oprensning, installation, reparation og vedligeholdelse af strukturer.

Den 14,99 meter lange ProZero-katamaran er udstyret med et ballastsystem, således at den lette båd nemt kan tilføres den vægt og dermed stabilitet, der er nødvendig, når der skal udføres tunge løfteoperationer ved opdrætsanlæggene. De tungere opgaver inkluderer blandt andet skift af net på mindre bure og håndtering af tungt udstyr. Ved at benytte ballastsystemet kan man hurtigt justere vægtforholdet og opnå den nødvendige stabilitet. Selve ballastoperationen tager blot 6 minutter, og så er båden klar til løft.

Innovative løsninger

Båden er udviklet i tæt samarbejde med opdrætsbranchen for at imødekomme branchens ønske om at indføre mere innovative løsninger som alternativ til de tungere stålbåde, der i mange år har tjent opdrætsbranchen.

De tunge stålbåde går generelt ved en lavere hastighed nede omkring 9 til 11 knob, hvorimod den nye båd går over 20 knob og dette med et brændstofforbrug, som er ca. 30% mindre end de tungere og langsommere stål-alternativer. Dette fører naturligvis til meget store besparelser på driften for de aktive operatører af disse både”, udtaler Jonas Pedersen, direktør hos Tuco Marine. ”At der så, samtidig med at der spares penge i driften, udledes langt mindre NOx og anden miljøskadelig udledning, er bestemt også et plus i en branche, som lever af naturlige ressourcer”.

ProZero-katamaranen er udstyret med værksted, omklædningsrum og toiletter i umiddelbar tilknytning til det fremmonterede styrehus med plads til besætningsmedlemmerne. Denne indretning gør båden særdeles egnet til operationer af længere varighed. Bådens drift kan overvåges med et dome-kamera på overbygningen med 360° videodækning af båden.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *